ÖSYM, engelli adaylar için sınav başvurularını kolaylaştırıyor. Engelli adaylar sağlık raporlarıyla ilgili sınav uygulama taleplerini, başvuru merkezine gitmeden ve raporlarını göndermeden, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden elektronik ortamda yapabilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, dijital devlet anlayışı çerçevesinde bu yeni uygulamanın, engelli ve sağlık sorunu bulunan adaylar için büyük kolaylık sağlayacağını açıkladı.
Uygulama Ne Zaman Başlıyor?
Engelli adaylar, sınav başvurularını 4 Şubat’tan itibaren dijital ortamdan yapabilecekler.
Engelli Adayların Talepleri Yerine Getirilecek
Engelli adaylar, okuyucu veya işaretleyici yardımı, büyük punto basılı soru kitapçığı gibi taleplerini, AİS üzerinden 4 Şubat’tan itibaren iletebilecek. Ancak, adayların bu hizmeti kullanabilmesi için sağlık raporlarının e-rapor sisteminde dijital olarak bulunması ve raporda yer alan tanı ile engel oranlarının doğru bir şekilde kaydedilmiş olması gerekiyor.
ÖSYM AİS Üzerinden Dijital Ortama Aktarılacak
Adaylar, sağlık raporlarının geçerlilik süresi, tanı bilgileri ve engel oranlarını AİS profillerindeki "E-Rapor Bilgilerim" sekmesinden kontrol edebilecek. Bu bilgileri görüntüleyemeyen adaylar ise raporlarını aldıkları hastanelere başvurarak dijital ortama aktarılmasını talep edebilecek.