Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Erciyes Üniversitesi mimarlık fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı

Erciyes Üniversitesi mimarlık fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi. Törende Rektör ve Dekan önemli mesajlar paylaştı.

Erciyes Üniversitesi mimarlık fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı 31. dönem mezunlarını verdi. Bu yıl program kapsamında 134 öğrenci mezun oldu.

Gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Kızılkaya Aydoğan, akademisyenler, aileler ve mezun öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, mezun olan öğrencilerin üniversitelerine aidiyet duygusu içinde olmalarının önemine vurgu yaptı.

Rektör Prof. Dr. Altun, "Zaman öyle hızlı geçiyor ki arkadaşlar, daha dün mezuniyetinizden önce kayıt olduğunuz dakikaları, saatleri hatırlıyorsunuz. Ama meslek hayatında belki 10 yılınız geçtiğinde de aynı duygular içerisinde olacağınızı ifade etmek isterim. Bu nedenle canla başla günlerinizi, haftalarınızı, aylarınızı dolu dolu geçirmeye ve ülkeye severek hizmet etme aşkıyla çalışmaya devam etmenizi istiyoruz" diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Kızılkaya Aydoğan ise törende yaptığı konuşmada, "Mimar ve şehir bölge plancısı yalnızca yapıların değil adaletin, erişilebilirliğin, estetiğin, doğaya saygının ve ortak yaşam kültürünün denk tasarımcısıdır. Bu yüzden mesleğinizin merkezinde daima insan olmalıdır. Betonun, camın, çeliğin ve teknolojinin arkasında insan onuru, kamu yararı ve etik sorumluluk bulunur. Mezuniyet öğrenmenin sonu değildir. Aksine gerçek öğrenmenin başladığı yerdir. Çünkü mesleğiniz sürekli değişecek, malzemeler değişecek, teknolojiler değişecek, kentlerin sorunları değişecek. Fakat değişmemesi gereken üç şey vardır; aklınız, vicdanınız ve meslek ahlakınız. Aklınızı bilimden, vicdanınızı insandan, mesleğinizi ise etik değerlerden ayırmayın" şeklinde önemli mesajlar verdi.

Konuşmaların ardından tören, dönem birincisi Büşra Mete’nin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve mezun öğrencilere diplomalarının verilmesiyle son buldu.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) MİMARLIK FAKÜLTESİ 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 31. DÖNEM MEZUNLARINI...

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) MİMARLIK FAKÜLTESİ 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 31. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) MİMARLIK FAKÜLTESİ 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 31. DÖNEM MEZUNLARINI...