Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Eskişehir'de Çocuklar İçin Adalet Seferberliği: Okul ve Adliye Arasında Güvenli Köprü

Eskişehir'de Çocuklar İçin Adalet Seferberliği: Okul ve Adliye Arasında Güvenli Köprü

Eskişehir'de düzenlenen "Suça Yönelimi Önlemede Hukuk ve Eğitim İş Birliği Semineri", çocukların korunması ve topluma kazandırılması noktasında kurumlar arası koordinasyonun gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adliye iş birliğiyle düzenlenen seminerde, çocukların suça sürüklenmesini engellemek adına eğitim ve hukuk kurumlarının ortak hareket etmesinin hayati önemi masaya yatırıldı.

Eskişehir'de düzenlenen "Suça Yönelimi Önlemede Hukuk ve Eğitim İş Birliği Semineri", çocukların korunması ve topluma kazandırılması noktasında kurumlar arası koordinasyonun gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ersin Tosun ve Çocuk Mahkemesi Hakimi Ayşe Betül Akça’nın rehberliğinde gerçekleşen oturumlarda, soruşturma süreçleri ve çocuk mahkemelerindeki tedbir mekanizmaları detaylandırıldı.

Adalet ve Eğitim El Ele

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, çocukların sadece birer birey değil, toplumun vicdanını yansıtan aynalar olduğunu vurguladı. Karakülah, yaşanan üzücü olayların çocukları koruma sorumluluğunun tek bir kuruma yüklenemeyeceğini belirterek, "Okulun penceresi ile adliyenin kapısı arasında güvenli bir köprü kurmak zorundayız" dedi. Türkiye'de sadece üç ilde bulunan Çocuk Adalet Merkezi’nin Eskişehir’deki varlığına dikkat çeken Başsavcı, bu merkezin çocukları adliye koridorlarında örselemeden, rehabilitasyon odaklı bir yaklaşımla hayata hazırladığını ifade etti.

Dijital Çağda Rehberlik Vurgusu

Seminerde söz alan Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise günümüz çocuklarının dijital dünyayla kurduğu ilişkiye dikkat çekti. Teknolojiden çocukları tamamen izole etmenin gerçekçi olmadığını belirten Vali Yılmaz, önemli olanın bu alanı kontrollü ve faydalı bir şekilde yönetmek olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin bu süreçteki kritik rolüne değinen Vali Yılmaz, "Sizler, çocuklarımızı karanlığa sürüklenmekten kurtarabilecek en güçlü rehberlersiniz. Öğretmenlerimizin kuracağı güçlü iletişim, bir çocuğun hayatındaki en belirleyici pusuladır" diyerek eğitimcilere çağrıda bulundu. Eskişehir'in bu iş birliği modeliyle çocuk adaleti konusunda ulusal ölçekte öncü bir rol üstlendiği belirtildi.