TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında hünerlerini sergileyen öğrenciler, geliştirdikleri 19 özgün proje ile hem öğretmenlerinden hem de ziyaretçilerden tam not almayı başardı.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde eğitim veren Akşemseddin Ortaokulu, bilimsel merakı teşvik eden renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 5-6 Mayıs tarihlerinde okul bahçesinde kurulan stantlarda, öğrencilerin aylardır üzerinde çalıştığı bilimsel projeler görücüye çıktı.
Geleceğin bilim insanları iş başında
Toplamda 62 öğrencinin 19 farklı öğretmen rehberliğinde hazırladığı 19 ayrı proje, fuarı ziyaret edenlerin büyük beğenisini kazandı. Etkinliğe Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay’ın yanı sıra çevre okulların yöneticileri, TÜBİTAK koordinatörleri, veliler ve çok sayıda eğitim meraklısı katıldı. Stantları tek tek gezen davetliler, öğrencilerden projelerinin detayları hakkında bilgi alarak onların heyecanına ortak oldu.
Eğitimde üretkenlik vurgusu
Fuarın koordinasyonunu üstlenen Türkçe Öğretmeni Halil Kuru, etkinliğin temel amacının öğrencilerin araştırma ve keşfetme duygularını tetiklemek olduğunu vurguladı. Kuru, "Bilimle iç içe bir atmosfer yaratmak, öğrencilerimizin özgüvenini ve üretkenliğini artırmak adına çok kıymetliydi. Emek veren tüm öğrencilerimize, onları destekleyen velilerimize ve okul yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. İki gün süren fuar, öğrencilerin bilimsel süreçlere olan ilgisini artırarak okulda unutulmaz bir deneyim bıraktı.