Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Türkiye genelinde eğitim ordusuna güç katmak amacıyla başlattığı 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı sürecinde başvurular bugün saat 16.00 itibarıyla sona eriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitimde atılımlar tüm hızıyla sürerken, bu alım da genç öğretmen adaylarına umut oldu.
21 Nisan’da başlayan ve büyük bir ilgiyle karşılanan başvuru sürecinin ardından, sözlü sınav aşamasına geçiliyor. Adaylar, 7 Mayıs’ta sözlü sınava katılma hakkı kazanıp kazanmadıklarını MEB’in resmi internet sitesi www.meb.gov.tr üzerinden öğrenebilecekler.
📌 Kimler Başvurdu? KPSS Barajı 50 Puan
Adayların başvuruda bulunabilmesi için 2024 KPSS sınavında;
KPSSP10
KPSSP120
KPSSP121 puan türlerinden en az 50 puan almış olmaları gerekiyordu.
Başvurular, KPSS puan üstünlüğüne göre sıralanacak ve bu çerçevede sözlü sınavlara çağrılar yapılacak. Bu sistemle, liyakat esas alınarak eğitim sistemine nitelikli bireyler kazandırılması hedefleniyor.
📍 Sözlü Sınav Merkezi Tercihi Alınmayacak
Adayların sözlü sınava alınacağı merkez, atama yapılacak alanlara göre MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Bu kapsamda adaylardan ayrıca bir sınav merkezi tercihi alınmayacak. Sınav tarihleri ve merkez bilgileri, yine resmi kanallar üzerinden duyurulacak.
💻 Başvurular Elektronik Ortamda Yapıldı
Aday öğretmenler, ilkatama.meb.gov.tr adresinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurarak süreci tamamladı. Dijital kolaylıkla yürütülen bu süreç, kamu yönetiminde dijital dönüşümün ve devletin vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir yansıması olarak öne çıktı.
🎯 Milli Eğitim Akademisi İçin Ayrı Takvim
MEB’in yenilikçi adımlarından biri olan Milli Eğitim Akademisi kapsamında yapılacak 10 bin öğretmen ataması için süreç ise farklı bir takvime tabi. 13 Temmuz’da yapılacak Akademiye Giriş Sınavının ardından, atama takvimi kamuoyu ile paylaşılacak.