Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Mardin'de yeni eğitim yılı coşkuyla başladı

Mardin'de yeni eğitim yılı coşkuyla başladı

Mardin'de İlköğretim Haftası programında yeni eğitim yılına veda ve umut dolu bir başlangıç yapıldı.

Mardin’de İlköğretim Haftası, Artuklu Şehit Vedat Kaya İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin duygularını aktardığı şiirler sunulurken, halk oyunları gösterisi de ilgiyle izlendi.

Öğrenciler birbirlerini karanfil ile karşıladı

Geleneksel olarak, 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerini karanfil ile karşıladı. Bu güzel gelenek, okulun sıcak atmosferini artırırken yeni arkadaşlıkların da başlangıcını simgeliyor.

Vali Akkoyun'dan eğitim vurgusu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, etkinlikte yaptığı konuşmada yeni eğitim yılına başlamanın mutluluğunu dile getirdi. Eğitim sürecinin başarılı ve verimli olabilmesi için tüm paydaşların iş birliğiyle çalışmasının önemine değinen Akkoyun, "Türkiye yüzyılında öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ile birlikte geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz," dedi.

İl genelinde bin 209 okulda 12 bin 56 öğretmen ve 248 bin 698 öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirten Vali Akkoyun, güvenlik tedbirleri kapsamında 264 okula toplam bin 236 güvenlik kamera sistemi kurulduğunu duyurdu.

Akkoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların destekleriyle eğitim alanında yapılan yatırımlara devam edileceğini vurgulayarak, "Eğitim, ulaşımdan sağlığa, sanayiden tarıma kadar Türkiye yüzyılı’nın temel taşlarından biridir," şeklinde konuştu.

Programda, Vali Akkoyun'un yanı sıra Vali Yardımcısı, İl Emniyet Müdürü, Artuklu Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü ve MHP Mardin İl Başkanı gibi önemli isimler de yer aldı.

ÖĞRENCİLERİN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN ŞİİRLER OKUDUĞU PROGRAMDA, HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ...

ÖĞRENCİLERİN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN ŞİİRLER OKUDUĞU PROGRAMDA, HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU.