Muğla’nın Marmaris ilçesinde kickboks branşında ulusal ve uluslararası başarılara imza atan genç yetenekler, yaşadıkları maddi zorluklar nedeniyle hayallerine ulaşmakta güçlük çekiyor. Milli antrenör Terkan Ercan, sadece futbolun değil, dövüş sporlarının da Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil ettiğini vurgulayarak iş dünyasına çağrıda bulundu.
Marmaris’te yıllardır kickboks sporuna emek veren milli antrenör ve hakem Terkan Ercan, yetiştirdiği genç sporcularla Avrupa ve dünya çapında önemli dereceler kazanmaya devam ediyor. Haftanın altı günü yoğun bir tempoyla çalışan ve dünya kupası gibi prestijli organizasyonlarda madalya kazanan ekip, imkansızlıklar nedeniyle potansiyellerini tam anlamıyla sahaya yansıtamıyor.
Sadece futbola odaklanılmasından şikayetçi
Antrenör Terkan Ercan, sporcularının büyük bir disiplinle çalıştığını ancak turnuvalara katılım süreçlerinde maddi engellerle karşılaştıklarını belirtti. "Burası bizim memleketimiz ve sporcularımız bayrağımızı her yerde gururla dalgalandırıyor" diyen Ercan, yerel iş insanlarından ve otelcilerden destek beklediklerini ifade etti. Ercan, Türkiye’deki spor anlayışının sadece futboldan ibaret olmadığını, dünya çapında dereceleri olan gençlerin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Madalya avcısı gençlerin büyük hedefi
Salonda yetişen genç sporcular ise başarı hikayeleriyle dikkat çekiyor. Avrupa birinciliği ve dünya ikinciliği gibi önemli dereceleri bulunan 14 yaşındaki Alya Ercan, haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek şampiyonaya odaklandığını ve hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti. 10 yaşındaki Murat Kaya ise spora başladıktan sonra dijital bağımlılıktan kurtulduğunu ve disiplin kazandığını ifade ederek, katıldığı üç müsabakadan da birincilikle ayrılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Disiplin ve başarı bir arada
Kickboks ile hayatı değişen bir diğer isim 15 yaşındaki Dani Kirekosyan, fiziksel ve zihinsel gelişiminde sporun büyük rolü olduğunu belirterek profesyonel boksörlük hedefine ulaşmak için destek beklediğini dile getirdi. 13 yaşındaki Yavuz Emin Manga spor sayesinde fazla kilolarından kurtulup derslerinde daha başarılı olduğunu belirtirken, 14 yaşındaki Neva Almaç ise 9,5 yıldır yaptığı sporun kendisine düzenli bir hayat ve güçlü bir arkadaş çevresi kazandırdığını ifade etti. Genç sporcular, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen Marmaris’i ve Türkiye’yi uluslararası arenada zirveye taşımaya kararlı.