Yeni Birlik Gazetesi Eğitim MEB 81 ile yazı gönderdi: Okullarda 2. dönemin ilk dersi belli oldu!

MEB 81 ile yazı gönderdi: Okullarda 2. dönemin ilk dersi belli oldu!

Okullarda yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından 2 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem için ders zili çalacak. Mardin Nusaybin'deki bayrak provokasyonu güncelliğini korurken Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda ilk hafta bayrak sevgisine yönelik çalışma yapılmasına karar verdi.

2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 2 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ikinci dönemin başlangıcında tüm okullarda bayrak sevgisi, milli birlik ve ortak aidiyet bilincini konu alan özel bir eğitim çalışması yapılacağını duyurdu.

MEB, 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği resmi yazıyla, 2-6 Şubat tarihleri arasında devlet ve özel tüm okullarda, bayrak sevgisine yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlenmesini istedi.

Bayrak Temalı Etkinlikler Tüm Okullarda Yapılacak

Etkinlikler kapsamında:

Bayrağın tarihi ve manevi değeri anlatılacak,

Okul binaları Türk bayraklarıyla süslenecek,

Bayrak sevgisi temalı şiir, resim, kompozisyon ve afiş yarışmaları yapılacak,

Sanatsal ve kültürel çalışmalar, sergiler düzenlenecek.

“Bayrakla Başlayan Okul, Birlikle Büyüyen Gelecek” Vurgusu

MEB’in açıklamasında, bu uygulamanın “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” anlayışıyla yürütüleceği belirtildi. Öğrencilerin milli birlik, vatan sevgisi ve kültürel değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Ayrıca, “Ay Yıldız Göklerde, Birlik Kalplerde” mesajıyla bayrağın birleştirici gücünün eğitim ortamlarına yansıtılmasının önemi vurgulandı.