Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Niğde'de DENEYAP Atölyesi için binlerce öğrenci ter döktü

Niğde'de DENEYAP Atölyesi için binlerce öğrenci ter döktü

Niğde DENEYAP Atölyesi'ne seçmeler kapsamında 347 öğrenci uygulama sınavında yeteneklerini sergiledi; 160 öğrenci eğitim hakkı kazandı.

Niğde DENEYAP Atölyesi yeni dönem öğrenci seçmeleri kapsamında düzenlenen 3. Aşama Uygulama Sınavı gerçekleştirildi. Seçme sürecine toplamda bin 748 öğrenci başvuruda bulundu.

Teorik sınavı başarıyla geçen öğrenciler, uygulama aşamasında becerilerini gösterme fırsatı buldu. Merkez Spor Salonu'ndaki sınavda, lise kategorisinde 102 ve ortaokul kategorisinde 245 olmak üzere toplam 347 öğrenci yer aldı. İki ayrı seansta gerçekleştirilen sınavın sabah bölümüne l, öğleden sonraki bölümüne ise ortaokul öğrencileri katıldı.

Uygulama sınavı detayları:

Öğrenciler, kendilerine verilen proje görevlerini 60 dakika içerisinde tamamlamak için yoğun bir çaba gösterdi. Hazırladıkları ürünleri jüri üyelerine sunan öğrencilerin, problem çözme, tasarım ve üretim becerileri uygulamalı olarak değerlendirildi.

Geleceğin mühendisleri yetişiyor:

Niğde Gençlik Merkezi Müdürü ve Niğde DENEYAP Atölyesi Sorumlusu olan Hüseyin Ceylan, seçme sürecine katılan öğrenci sayısının önemine değindi. Ceylan, teorik sınavı geçen öğrencilerin uygulama sınavına katılmaya hak kazandığını ifade ederek, “Sınav sonucunda 100 ortaokul ve 60 lise öğrencisi olmak üzere toplam 160 öğrenci, Niğde DENEYAP Atölyesi'nde eğitim almaya hak kazanacak.” dedi.

Ceylan, DENEYAP Atölyeleri'nin gençlerin teknolojiye ve bilime olan ilgisini artırmayı amaçladığını belirtti. “Atölyemizde gençlerimize robotik kodlama, elektronik, sibernetik kontrol ve bilim alanlarında eğitimler veriyoruz.” dedi. Niğde Gençlik Merkezi olarak DENEYAP Atölyesine verdikleri desteği vurgulayarak, “Geleceğin mühendislerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

NİĞDE DENEYAP ATÖLYESİ YENİ DÖNEM ÖĞRENCİ SEÇMELERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 3. AŞAMA UYGULAMA SINAVI...

NİĞDE DENEYAP ATÖLYESİ YENİ DÖNEM ÖĞRENCİ SEÇMELERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 3. AŞAMA UYGULAMA SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.