Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

OMÜ'de iletişim ve insan bilimleri fakülteleri mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. Mezunlar, başarı belgelerini aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ve Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Mustafa Kemal Güneşdoğdu (MKGD) Yerleşkesinde gerçekleştirilen törenle mezuniyet sevinci yaşadı.

İletişim Fakültesi bu yıl Gazetecilik Bölümünden 27, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden 43, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci öğretim programından 70 olmak üzere toplam 176 mezun verdi. Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ise bu yıl Tarih Bölümünden 21 mezun verdi.

Törene, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Nedim Engin, OMÜ Rektör Yardımcısı Çetin Kurnaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, Öğr. Gör. Dr. Onur Şen ve akademisyenler ile mezunların aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni konuşmalarla devam etti.

İyi insan olmanın önemi

Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, "Hukuk kuralları çerçevesinde her türlü davranışı sergileme özgürlüğünüz vardır. Hesabını verebileceğiniz her türlü davranışı gösterme özgürlüğüne sahipsiniz. İyi insan olmanızı, iyi insanlarla karşılaşmanızı dilerim" ifadelerini kullandı.

Hayata hazırlık

Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünde öğrencilerin deneyimli hocaların tecrübelerinden faydalandığına dikkat çeken OMÜ Rektör Yardımcısı Çetin Kurnaz, "Artık hayata hazırsınız, yuvadan uçma vakti" şeklinde konuştu.

Gençlerin gücü

Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, mezun öğrencileri tebrik ederek, "Ülkelerin geleceği gençliğimizin gücüyle orantılı" dedi.

Şehir ve üniversite ilişkisi

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, şehir ve öğrenciler arasındaki ilişkinin güçlendiğini vurguladı.

Aile sıcaklığı içinde eğitim

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, "Üniversite eğitimi insanoğlunun yaşamında duraklardan bir tanesidir" diyerek mezunlara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından İletişim Fakültesi dönem birincisi RTS Beytullah İnce, dönem ikincisi HİT Merve Gökyer ve dönem üçüncüsü RTS Beyza Yıldız başarı belgeleri ve hediyelerini Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu tarafından aldı.

Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih bölümünden dönem birincisi Emre Yılmaz, ikincisi Muhammet Mustafa Önder ve üçüncüsü Cömert Kütük başarı belgeleri ve hediyelerini aynı isimler tarafından takdim edildi.

Tören, Öğr. Gör. Dr. Onur Şen eşliğinde öğrencilerin mezuniyet yemini etmesi ve ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

2025-2026 AKADEMİK YILINDA EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ...

2025-2026 AKADEMİK YILINDA EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE ÇARŞAMBA İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ, MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU (MKGD) YERLEŞKESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖRENLE MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI.

OMÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ONUR BEKİROĞLU