Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Sınav maratonunda Arnavutköy’den dev destek: Gençlerin hem yoluna hem hesabına ışık tutuldu

Sınav maratonunda Arnavutköy’den dev destek: Gençlerin hem yoluna hem hesabına ışık tutuldu

Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen YKS Yolunda Büyük Motivasyon Buluşması, sınav kaygısıyla mücadele eden yüzlerce öğrenciyi bir araya getirdi.

Arnavutköy Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin stresini azaltmak ve başarıya giden yolu kolaylaştırmak için düzenlediği özel buluşmada, hem zihinsel motivasyon sağladı hem de maddi yükü hafifletecek dev bir adım attı.

Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen YKS Yolunda Büyük Motivasyon Buluşması, sınav kaygısıyla mücadele eden yüzlerce öğrenciyi bir araya getirdi. Eğitim koçu ve yazar Gökhan Müftüoğlu’nun rehberliğinde düzenlenen etkinlikte, gençlerin sınav sürecini daha verimli yönetebilmeleri adına zaman planlamasından odaklanma tekniklerine kadar pek çok kritik başlık masaya yatırıldı. Soru-cevap bölümüyle interaktif bir havaya bürünen etkinlikte, öğrenciler sınav stresiyle başa çıkma yöntemlerini uzmanından dinleme fırsatı buldu.

Başarıya giden yolda maddi destek

Etkinlikte gençlere seslenen Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, eğitimin bir toplumun geleceği olduğunu vurgulayarak belediyenin sunduğu somut destekleri açıkladı. Başkan Candaroğlu, 1432 öğrencinin YKS başvuru ücretlerinin belediye tarafından karşılandığını ve toplamda 1 milyon 921 bin TL’lik ödemenin öğrencilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını müjdeledi.

Eğitimde fırsat eşitliği vurgusu

Belediyenin eğitim vizyonunun sınav destekleriyle sınırlı kalmadığını belirten Candaroğlu, geçtiğimiz yıl 11 bin öğrenciye toplam 70 milyon liralık bir kaynak aktarıldığını hatırlattı. ARN Akademi dijital eğitim platformu, abonman destekleri ve modern kütüphane imkanlarıyla öğrencilerin her an yanında olduklarını ifade eden Candaroğlu, gençlerin hayallerine ulaşması için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Program, öğrencilerin Gökhan Müftüoğlu ile çektirdiği hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.