Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Sınıfı atölyeye çevirdi: Geleneksel sanatı su kabağıyla geleceğe taşıyor

Sınıfı atölyeye çevirdi: Geleneksel sanatı su kabağıyla geleceğe taşıyor

Burhaniye Nadir Tolun Ortaokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Pınar Kısmet, eğitimciliğinin yanı sıra sahip olduğu psikolog kimliğiyle de öğrencilerine farklı bir vizyon kazandırıyor.

Balıkesir'de görev yapan bir öğretmen, hobi olarak başladığı su kabağı işleme sanatını okul sıralarına taşıyarak öğrencileri için eşsiz bir yetenek geliştirme alanına dönüştürdü.

Burhaniye Nadir Tolun Ortaokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Pınar Kısmet, eğitimciliğinin yanı sıra sahip olduğu psikolog kimliğiyle de öğrencilerine farklı bir vizyon kazandırıyor. Yedi yıl önce merak saldığı su kabağı işleme sanatında uzmanlaşan Kısmet, bu yeteneğini okul bünyesinde açtığı kurslarla öğrencilerine aktarmaya başladı.

Geleneksel sanatlara yeni bir soluk

Pınar öğretmen, sadece su kabağı işlemeciliği ile yetinmeyerek, hat sanatçısı Mahmut Ertan'dan aldığı eğitimleri de bu sürece dahil etti. Böylece su kabağı gibi doğal bir materyal, geleneksel hat sanatının estetiğiyle buluşarak özgün eserlere dönüştü. Öğrencilerin el becerilerini ve estetik algılarını geliştiren bu çalışma, okulda bir sanat iklimi oluşturdu.

İkinci sergide büyük beğeni topladı

Öğrencilerin büyük bir özveriyle hazırladığı eserler, okulda düzenlenen ikinci sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, hem öğretmen Pınar Kısmet'i hem de ortaya koydukları emek için öğrencileri tebrik etti.

Sanatla buluşan öğrenciler mutlu

Eğitim sürecinin bir parçası olarak bu sanatı öğrenen 6. sınıf öğrencisi Yaren Dağlı, Pınar öğretmenlerinin rehberliğinde su kabağına hat sanatı işlemenin kendileri için çok öğretici olduğunu belirtti. İkinci kez sergi heyecanı yaşadıklarını ifade eden Dağlı, ortaya çıkan eserlerin ziyaretçilerden yoğun ilgi görmesinin tüm sınıfı motive ettiğini dile getirdi.