Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Siverek’te eğitim şöleni: Karacadağ’ın genç beyinleri zirve için yarıştı

Siverek’te eğitim şöleni: Karacadağ’ın genç beyinleri zirve için yarıştı

Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve öğrencilerin kültürel birikimlerini pekiştirmek amacıyla organize edilen etkinlik, Karacadağ bölgesindeki taşıma merkezi okulları buluşturdu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen geniş kapsamlı bilgi yarışması, bölgedeki 14 okulun öğrencilerini bir araya getirerek akademik bir rekabete sahne oldu.

Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve öğrencilerin kültürel birikimlerini pekiştirmek amacıyla organize edilen etkinlik, Karacadağ bölgesindeki taşıma merkezi okulları buluşturdu. Gülüce Ortaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonun koordinasyonunu ise Dilekli Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Elvan Çakmak üstlendi.

Protokolün yoğun ilgisi

Gençlerin heyecanına ortak olmak için etkinliğe katılan Siverek Kaymakamı Salih Sak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, öğrencilerin performanslarını yakından takip etti. Eğitim camiasının yoğun ilgi gösterdiği yarışma, bölgedeki okullar arasındaki dayanışmayı da güçlendirdi.

Kıyasıya rekabetin kazananları belli oldu

Bilgi ve genel kültür sorularının yöneltildiği zorlu etaplarda öğrenciler, okul temsilcileri olarak ter döktü. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmanın sonunda Karacadağ Ortaokulu birincilik ipini göğüsleyen taraf oldu. Ekinci Ortaokulu ikinci sırada yer alırken, Üçkuyu Ortaokulu ise üçüncülük kürsüsüne oturdu.

Ödüller sahiplerini buldu

Dereceye giren okulların ve öğrencilerin başarılarının taçlandırıldığı tören, ödül takdimiyle sona erdi. Organizasyonun, bölgedeki öğrencilerin motivasyonunu artırmak adına gelenekselleşmesi hedefleniyor.