Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Tarihin izini İstanbul’da sürdüler: Genç tarihçilerden Rektör Levent’e anlamlı ziyaret

Tarihin izini İstanbul’da sürdüler: Genç tarihçilerden Rektör Levent’e anlamlı ziyaret

Dr. Akın Levent ile paylaştı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla oldukça kapsamlı bir saha projesine imza attı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri, Türk-İslam medeniyetinin mimari mirasını yerinde inceledikleri saha çalışmasının ardından izlenimlerini Rektör Prof. Dr. Akın Levent ile paylaştı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla oldukça kapsamlı bir saha projesine imza attı. "Tarihi Eserleri Yerinde Görme ve Deneyimleme" başlığıyla hayata geçirilen çalışma, genç tarihçilere teorik bilgilerini sahada test etme imkanı tanıdı.

Teoriden pratiğe uzanan bir yolculuk

Dr. Öğr. Üyesi Kader Altın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Arş. Gör. İbrahim Kurtcebe Akkuş’un akademik destek verdiği projeye 40 öğrenci ve 4 öğretim üyesi katıldı. Üç gün süren yoğun programda katılımcılar, kitaplarda okudukları bilgileri somut yapılar üzerinde gözlemleme şansı buldu. Özellikle vakıf eserleri odaklı gerçekleştirilen incelemeler, öğrencilerin medeniyet tarihimize bakış açısını zenginleştirdi.

İstanbul’un tarihi dokusu derslik oldu

Programın ana durağı olan İstanbul’da, Tarihi Yarımada’nın eşsiz mimari örnekleri mercek altına alındı. Cami, türbe, han ve hamam gibi vakıf kültürünün en seçkin temsilcilerini ziyaret eden ekip, bu yapıların tarihsel süreçteki işlevlerini yerinde analiz etti. Projenin, öğrencilerin tarih bilincini güçlendirmesinin yanı sıra kültürel farkındalıklarını da üst seviyeye taşıdığı vurgulandı.

Rektör Levent’e teşekkür ziyareti

Saha çalışmasını başarıyla tamamlayan öğrenci grubu, kendilerine sağlanan desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında proje sürecindeki deneyimlerini aktaran öğrenciler, bu tür uygulamalı eğitimlerin mesleki motivasyonlarına olan katkısını dile getirerek Rektör Levent’e teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Levent ise öğrencilerin akademik gelişimlerini destekleyen bu tür projelerin üniversite vizyonu için taşıdığı öneme dikkat çekti.