Yeni Birlik Gazetesi Eğitim YÖK başkanı özvar: mezuniyet bir son değil, hayat boyu öğrenmenin yeni başlangıcıdır

YÖK başkanı özvar: mezuniyet bir son değil, hayat boyu öğrenmenin yeni başlangıcıdır

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, mezuniyetin hayat boyu öğrenmenin başlangıcı olduğunu vurguladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite öğrencilerine seslenerek mezuniyetin bir son değil, hayat boyu öğrenme yolculuğunun yeni bir aşaması olduğunu ifade etti.

Nevşehir’de düzenlenen programda konuşan Özvar, günümüzde bilginin sürekli yenilendiğini, mesleklerin dönüşüme uğradığını ve çalışma hayatının beklentilerinin hızla değiştiğini belirtti. Birçok alanda yeni beceri setlerinin önem kazandığını vurgulayan Özvar, öğrencilere öğrenmeyi hiçbir zaman bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

Özvar, konuşmasında şu şekilde devam etti: "Mezuniyet bir eğitim sürecinin sonu olarak görülmemelidir. Hayatta peşinden gidilecek en kıymetli işlerden biri öğrenmeye devam etmektir. Ne zaman öğrenmeyi keserseniz, o zaman durursunuz."

Öğrenmenin bir ömür boyu sürmesi gereken bir faaliyet olduğunu ifade eden Özvar, mezunlara kendilerini geliştirmeye, yeni bilgiler edinmeye, farklı alanlarda yetkinlik kazanmaya ve dünyadaki değişimleri yakından takip etmeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Geleceğin dünyasında başarının yalnızca diploma sahibi olmakla elde edilemeyeceğini vurgulayan Özvar, "Başarı, öğrenmeye açık olmak, değişime uyum sağlayabilmek ve sürekli kendini yenileyebilme iradesiyle şekillenir." dedi.

Özvar, yükseköğretime yapılan yatırımlara da değinerek, öğrencilerin bugünlere gelmesinde devletin, ilgili kurum ve kuruluşların önemli katkılarının bulunduğunu söyledi. Yükseköğretim alanında son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda mezunları tebrik eden Özvar, gençlerin gelecekte ülkeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, başarı dileklerinde bulundu.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SESLENEREK...

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SESLENEREK MEZUNİYETİN BİR SON DEĞİL, HAYAT BOYU ÖĞRENME YOLCULUĞUNUN YENİ BİR AŞAMASI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SESLENEREK...