Seçkin lüks konaklama ve yaşam tarzı markası Aman, Bodrum’da muhteşem bir doğaya sahip olan konumda Aman Residences Bodrum’u hayata geçireceğini duyurdu. Proje, dünya yıldızı sporcu ve sanatçıların yanı sıra devlet başkanlarını da ağırlayan Amanruya’nın da içinde bulunduğu Demirbükü mevkiinde yer alacak.
Portföy yönetim şirketi RePie Portföy iş birliğiyle gerçekleşecek proje kapsamında satışa yönelik yeni villalar yapılacak, otel ise yeni bir spa, mağazalar, beach club ve restoranlar da dahil olmak üzere yeni tesislerle genişletilecek. Bodrum’un kuzey kıyısında huzurlu bir koyda bulunan Amanruya, doğal güzellikleri ve mahremiyetin hâkim olduğu özgün konumuyla biliniyor.
- Proje arazisi ve otele yapılan yatırım 250 milyon dolar
Proje, RePie Portföy tarafından kurulan Artnouve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) tarafından 5 şirkete yapılan yatırımlarla satın alınan 400 dönümlük arazide hayat bulacak. 2024 yılı nisan ayında RePie Portföy, Amanruya oteli ve proje arazisinin 250 milyon dolar bedelle fon tarafından satın alındığını duyurmuştu.
Tasarımlar dünyaca ünlü mimarlardan
Proje kapsamında villalar ve ortak alanlar Denniston Architects Kurucusu ünlü Belçikalı mimar Jean-Michel Gathy ve Güney Afrika’nın önde gelen mimarlık bürosu SAOTA tarafından tasarlanıyor. Uzun zamandan beri Aman ile çalışan Gathy, mekânların doğal ve kültürel ortamını uyum içinde bir araya getirmesiyle tanınıyor. SAOTA’nın tasarımları ise geniş teraslar, avlular ve kıyı manzarasını kucaklayan kesintisiz bir iç ve dış mekân akışıyla öne çıkıyor. Aman Residences Bodrum, bu iki ünlü mimarlık bürosunun Türkiye’deki ilk projesi olacak.
- “Bodrum’un global turizm markası olarak konumu daha da güçlenecek”
Proje, Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi RePie Portföy iş birliği ile gerçekleştirilecek. RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel projeyle ilgili olarak, “Aman Residences Bodrum’u hayata geçireceğimiz ve Aman markalı villaları Türkiye’ye ilk kez getireceğimiz için heyecanlıyız. Villaların eklenmesi ve Amanruya’nın yeni tesislerle genişletilmesi, Bodrum’un global bir turizm markası olarak eşsiz konumunu daha da güçlendirecek” dedi.
- “Villa sahibi olma imkânında Aman’ın sadık misafirlerine öncelik verilecek”
Projeyi değerlendiren Aman Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Vlad Doronin şunları söyledi: “Markanın rafine yaşam tarzını ikonik bir Aman destinasyonuna taşımayı amaçladığımız Aman Residences Bodrum aynı zamanda buraya olan bağlılığımızı da ortaya koyuyor. Özel alan, mahremiyet, sezgisel bir hizmet anlayışı, birinci sınıf olanaklar ve benzersiz lokasyonlarla tanımlanan Aman DNA’sının tam bir örneği olan ve korunaklı bir alanda bulunan Amanruya, bu arzu edilen yaşam tarzını yansıtıyor. Bu korunmuş alanda sadece davet usulüyle sunulacak villa sahibi olma imkânı için Aman’ın sadık misafirlerine öncelik verilecek. Böylece, markanın değerlerini en iyi şekilde benimseyenler, bu huzurlu konumda ev sahibi olma ayrıcalığına sahip olacak.”