Yeni Birlik Gazetesi
53,2848 %0.38
61,3421 %-0.04
32,6770 %0.18
3.552.090 %0.559
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Biogen Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine Ömer Faruk Arslan getirildi

Biogen Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine Ömer Faruk Arslan getirildi

Nadir hastalıklar ve nöroloji alanında faaliyet gösteren biyoteknoloji şirketi Biogen Türkiye’nin yeni Ülke Müdürü, ilaç sektöründe 40 yıllık deneyimi olan Ömer Faruk Arslan oldu.

Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden biri olan ve özellikle nadir hastalıklar ile nöroloji alanında geliştirdiği tedavilerle tanınan Biogen, Türkiye organizasyonunda üst düzey bir liderlik ataması gerçekleştirdi. 

Şirketin Türkiye yapılanmasını güçlendirmek ve büyüme stratejilerini yönetmek amacıyla Biogen Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine, ilaç sektörünün deneyimli isimlerinden Ömer Faruk Arslan getirildi. Mayıs 2026 itibarıyla yeni görevine resmi olarak başlayan Arslan, şirketin Türkiye'deki nörolojik ve nadir hastalıklara yönelik yenilikçi sağlık çözümlerinin sürdürülebilir bir kurumsal yapıyla büyütülmesine öncülük edecek.

Ömer Faruk Arslan'ın 40 yıllık ilaç sektörü kariyeri

Biogen Türkiye'nin liderliğini üstlenen Ömer Faruk Arslan, akademik altyapısı ve çok uluslu ilaç şirketlerinde üstlendiği kritik liderlik rolleriyle dikkat çekiyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi'nden mezun olmasının ardından İstanbul Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans programını tamamlayan Arslan, profesyonel kariyerine Roche bünyesinde başladı. 

Burada satış, pazarlama ve ürün yönetimi alanlarında deneyim kazanan Arslan, 2001 yılında Lundbeck Türkiye kadrosuna katılarak şirketin yerel yapılanma ve büyüme süreçlerinde aktif rol oynadı. 2005 yılında Pazarlama ve Ticari Operasyonlar Direktörü olan Arslan, 2008 yılında GlaxoSmithKline (GSK) bünyesine katılarak farklı iş birimlerinden sorumlu direktörlük görevlerini yürüttü. Kariyeri boyunca temel bakım, merkezi sinir sistemi (MSS) ve nöroloji alanlarında geniş bir uzmanlık edinen Arslan; markalı jenerik süreçleri, çoklu kanal (omnichannel) dönüşümleri ve yeni iş modellerinin geliştirilmesi operasyonlarına liderlik etti.

Abdi İbrahim stratejik iş birliği ve Türkiye vizyonu

Yeni göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ömer Faruk Arslan, bilimsel inovasyonu ve hasta odaklı yaklaşımı merkeze alan küresel bir organizasyonun Türkiye yapılanmasına liderlik etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Biogen’in uzun yıllardır Türk sağlık ekosistemine sunduğu katkıları, yeni dönemde Türkiye yapılanmasıyla daha güçlü ve sürdürülebilir bir zemine taşımayı hedeflediklerini belirten Arslan, "Abdi İbrahim ile hayata geçirdiğimiz stratejik iş birliğinin de bu vizyonu daha hızlı ve etkili şekilde destekleyeceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.