Yeni Birlik Gazetesi
53,2145 %-0.24
61,3403 %-0.2
32,9183 %0.15
3.630.504 %-1.157
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Denizli’nin savunma sanayii hamlesi: Kayseri’de kritik temaslar

Denizli’nin savunma sanayii hamlesi: Kayseri’de kritik temaslar

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu öncülüğündeki geniş kapsamlı heyet, savunma sanayiinde yerli ve milli üretimin merkezlerinden biri olan Kayseri’de yoğun bir teknik inceleme programı gerçekleştirdi.

Denizli Sanayi Odası heyeti, kentte hayata geçirilmesi planlanan savunma sanayii yatırımlarına zemin hazırlamak amacıyla Kayseri’nin dev tesislerini inceleyerek stratejik iş birliği adımları attı.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu öncülüğündeki geniş kapsamlı heyet, savunma sanayiinde yerli ve milli üretimin merkezlerinden biri olan Kayseri’de yoğun bir teknik inceleme programı gerçekleştirdi. Denizli’nin sanayi vizyonunu yüksek katma değerli üretimle taçlandırmak isteyen DSO, bu alandaki yatırım hazırlıklarını somutlaştırmak için sahaya indi.

Savunma sanayiinde teknoloji üssü incelemesi

Heyet, Kayseri programı kapsamında Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki öncü kuruluşlarını ziyaret etti. İlk durak olan Kayseri İleri Malzemeler (KİM) Sanayi ve Teknoloji A.Ş.’de zırh teknolojileri ve ileri malzeme üretimi üzerine bilgi alan heyet, ardından TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji A.Ş.’nin üretim hatlarını inceledi. Ziyaretlerin son ayağında ise Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bünyesindeki ASPİLSAN Enerji’nin batarya ve enerji depolama teknolojileri üzerindeki çalışmaları yakından takip edildi.

Denizli için stratejik yol haritası

Teknik ziyaretlerin temelinde, Denizli’de kurulması hedeflenen savunma sanayii tesisleri için gerekli olan tedarik zinciri ve üretim altyapısı analizleri yer aldı. DSO heyeti, Kayseri’deki firmaların Ar-Ge süreçlerini ve üretim yetkinliklerini gözlemleyerek, Denizlili sanayicilerin bu ekosisteme nasıl entegre olabileceği üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

İki sanayi devi arasında güç birliği

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile gerçekleştirilen ortak toplantıda ise iki kentin ekonomik potansiyeli masaya yatırıldı. KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile bir araya gelen DSO heyeti, kurumlar arası tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Ziyaretleri değerlendiren DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli’nin savunma sanayiinde sürdürülebilir bir tedarik merkezi olma yolunda kararlı olduğunu belirtti. Kasapoğlu, "Kayseri’nin sanayi altyapısı ve girişimci ruhu bizler için ilham verici. İki şehir arasında kurulacak güçlü bir iletişim köprüsü, sanayicilerimize yeni ufuklar açacaktır" ifadelerini kullandı. Görüşmelerde, iki bölge arasındaki iş birliğinin sadece yatırım değil, teknoloji transferi noktasında da derinleştirilmesi kararlaştırıldı.