Erzincan iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği Nefes Kredisi’nde limitlerin dolması üzerine harekete geçen ETSO, finansman darboğazını aşmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişim başlattı.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), üyelerinden gelen yoğun finansman taleplerini karşılamak adına kritik bir süreci yönetiyor. Nefes Kredisi için ayrılan kaynakların kısa sürede tükenmesi ve birçok işletmenin destekten mahrum kalması üzerine, Oda yönetimi vakit kaybetmeden harekete geçti.
Banka müdürleriyle masaya oturdu
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, kentteki banka temsilcileriyle bir araya gelerek sahadaki tıkanıklığı masaya yatırdı. Yapılan değerlendirmelerde, başvuruların beklentilerin çok üzerinde gerçekleştiği ve mevcut kredi limitlerinin yetersiz kaldığı net bir şekilde ortaya kondu. Tanoğlu, işletmelerin nakit akışını sürdürebilmesi adına yeni kaynak arayışlarının ve üyeye özel finansman modellerinin geliştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.
Ankara’dan ek kaynak talebi
Yerel düzeydeki görüşmelerin ardından ETSO, sorunu bir üst seviyeye taşıyarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) resmi başvuruda bulundu. Erzincan iş dünyasının taleplerini Ankara’ya ileten Oda yönetimi, mevcut limitlerin artırılmasını, ikinci bir kredi diliminin açılmasını ve ETSO’nun kendi nakdi kaynaklarının ek limit olarak kullandırılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.
Üyelerin sesi olmaya devam edeceğiz
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Tanoğlu, işletmelerin finansmana erişiminin ekonomik canlılık için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Üyelerden gelen her türlü talebi yakından takip ettiklerini ifade eden Tanoğlu, "Nefes Kredisi'ndeki yoğun talebi görür görmez banka müdürlerimizle bir araya geldik ve ardından süreci Ankara’ya taşıdık. Erzincan iş dünyasının ihtiyaç duyduğu her noktada çözüm üretmek için girişimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.