Yeni Birlik Gazetesi
53,2473 %-0.15
61,7479 %-0.26
32,1560 %0.07
2.720.627 %-3.06
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Gercüş'te 107 çiftçiye yüzde 75 hibeli tavuk ve yem desteği sağlandı

Gercüş'te 107 çiftçiye yüzde 75 hibeli tavuk ve yem desteği sağlandı

Batman'ın Gercüş ilçesinde 107 çiftçiye hibe destekli tavuk ve yem dağıtımı yapıldı, üretimde önemli bir artış hedefleniyor.

Batman'ın Gercüş ilçesinde düzenlenen bir proje ile 107 çiftçiye kanatlı hayvan ve üretim ekipmanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Valilik koordinesinde, Batman İl Özel İdaresi ve Batman Belediyesinin %75 hibeli desteği ile tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik başlatılan proje kapsamında, bölgedeki çiftçilere önemli bir destek sağlandı.

Projenin teknik süreçlerini yürüten ziraat yüksek mühendisi Ömer Ufuk Karahan, yerel üretimi artırmayı amaçlayan projenin detaylarına dair bilgi verdi. Yapılan dağıtım ile Gercüşlü 107 üreticiye her birine; 60 adet tavuk, 6 çuval yem, 1 adet yemlik ve 1 adet suluk teslim edildi.

Bölge çiftçileri, projeden duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu tür desteklerin üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü belirttiler. Sağlanan %75’lik hibe ile topraklarını daha verimli işleyebileceklerinin altını çizen üreticiler, "Bu proje bizler için adeta bir can suyu oldu. Emeği geçen, bizleri yalnız bırakmayan başta Batman Valiliği olmak üzere tüm yetkililerimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİNDEKİ 107 ÇİFTÇİYE KANATLI HAYVAN VE ÜRETİM EKİPMANI DAĞITIMI...

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİNDEKİ 107 ÇİFTÇİYE KANATLI HAYVAN VE ÜRETİM EKİPMANI DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİNDEKİ 107 ÇİFTÇİYE KANATLI HAYVAN VE ÜRETİM EKİPMANI DAĞITIMI...