Yeni Birlik Gazetesi
55,4105 %0.39
65,3013 %0.53
34,3470 %0.23
4.213.354 %0.63
Yeni Birlik Ekonomi Güvensiz ürünlerin piyasada bulunmasına izin vermeyeceğiz

Güvensiz ürünlerin piyasada bulunmasına izin vermeyeceğiz

Ticaret Bakanlığı yetkilisi Kaplan, güvensiz ürünlerin piyasada yer almasına karşı olduklarını açıkladı ve denetimlerin süreceğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, "Tüketicilerimizin sağlığı ve güvenliği için güvensiz ürünlerin piyasada bulunmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz" dedi.

Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik piyasa gözetimi ve denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğümüzce yapılan denetim sonucunda bir masa tenisi takımı ürününün kimyasal risk taşıdığı tespit edilmiştir. Ürünün, Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini testlerinden kalır sonuç aldığı belirlenmiş; ürün hakkında piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma kararı uygulanmıştır." ifadelerini kullandı.

TİCARET BAKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ BEKİR KAPLAN, "TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE...

TİCARET BAKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ BEKİR KAPLAN, "TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN GÜVENSİZ ÜRÜNLERİN PİYASADA BULUNMASINA İZİN VERMİYORUZ, VERMEYECEĞİZ" DEDİ.