Yeni Birlik Gazetesi
52,9473 %0.25
61,1364 %0.28
32,3898 %0.61
3.497.690 %-0.325
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi İslam Memiş'ten altın yatırımcısına 'Mayıs' ültimatomu: O rakamları gören şoke olacak!

İslam Memiş'ten altın yatırımcısına 'Mayıs' ültimatomu: O rakamları gören şoke olacak!

Para piyasalarının usta ismi İslam Memiş, Orta Doğu’daki savaş gerilimi ve merkez bankalarının faiz kararları gölgesinde altının geleceğini masaya yatırdı. Mayıs ayı itibarıyla ons ve gram altında sert yükselişlerin kapıda olduğunu müjdeleyen Memiş, piyasayı esir alan dolandırıcılık şebekelerine karşı da yatırımcıyı "ucuz altın olmaz" sözleriyle uyardı.

Piyasalardaki dalgalı seyrin yıl sonuna kadar süreceğini öngören İslam Memiş, Mayıs ayını bir "tepki alımı" dönemi olarak işaretledi. Jeopolitik risklerin fiyatlanmaya devam ettiğini belirten Memiş, ons altın için 2.400-2.500 dolar, gram altın için ise 2.700-2.750 lira aralığının telaffuz edilebileceği bir sürece girildiğini vurguladı. Yatırımcılara seslenen analist, fiyattaki dalgalanmalardan ziyade "miktarı artırmaya" odaklanılması gerektiğinin altını çizdi.

Merkez Bankaları Kıskacında Kritik Hafta

Küresel piyasaların gözü kulağı bu hafta açıklanacak faiz kararlarında. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası (FED), Perşembe günü ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararlarıyla yön tayini yapacak. Memiş, Cuma günü 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle piyasaların kapalı olmasının belirsizliği ve gerilimi daha da tırmandırabileceğine dikkat çekti.

"Ucuz Altın" Tuzağı: Sosyal Medya Dolandırıcılarına Dikkat!

Altın fiyatlarındaki yükselişi fırsat bilen dolandırıcılık çetelerine karşı sert bir dille uyarıda bulunan Memiş, "Altının ucuzu olmaz" dedi. Piyasa fiyatının çok altında satılan ürünlerin tamamının sahte olduğunu belirten ünlü analist, gram altının 2.700 TL olduğu bir ortamda 2.000 TL'ye altın bulma ümidiyle hareket edenlerin dolandırılmaya mahkum olduğunu ifade etti.

Kuyumcuların "Sahte Altın" Kabusu: Yasal Düzenleme Şart!

Sektördeki en büyük yaranın sahte altın çeteleri olduğunu söyleyen İslam Memiş, mevcut denetim ve cezaların yetersizliğine isyan etti. Dolandırıcıların kamera kayıtlarına rağmen rahatlıkla serbest kalabildiğini vurgulayan Memiş, Ticaret Bakanlığı'na sunduğu çözüm önerilerini paylaştı: "Taklit ürünlerin hem çarşıda hem de internet ortamında satışı tamamen yasaklanmalı."

Petrol ve Emtiada Savaş Fiyatlaması

Haftaya yükselişle başlayan sadece altın değil. Orta Doğu'daki "bölgesel savaş" endişeleriyle petrol fiyatları da 107 dolar seviyesine tırmandı. Memiş, haber akışlarının manipüle edildiği bu ortamda yatırımcıların soğukkanlılığını koruması gerektiğini hatırlattı.