Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2026 yılı Ağustos ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirdi.
TÜİK ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen genel ticaret sistemi geçici dış ticaret verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı 2026 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,1 artarak 23 milyar 467 milyon dolar, ithalatı ise %10,5 artarak 28 milyar 706 milyon dolar oldu. Başkan Yalçın, Kayseri’nin 2026 yılı Ağustos ayı ihracatının 333 milyon 760 bin dolar olarak gerçekleştiğini, bu yılın ilk 8 ayındaki toplam ihracat rakamının ise 2 milyar 630 milyon 148 bin dolar seviyesinde bulunduğunu belirtti.
Kayseri’nin 2026 yılı Ağustos ayı ithalat rakamının 163 milyon 79 bin dolar olduğunu vurgulayan Yalçın, şehirdeki ilk 8 aylık ithalatın 1 milyar 253 milyon 491 bin dolar olduğunu ifade etti.
Finansal zorluklar ve sanayicilerin talepleri
Başkan Mehmet Yalçın, yaşanan finansal zorlukların, dünyadaki karışıklıkların ve kırılganlıkların sanayicileri etkilediğini belirtti. Petrol, doğal gaz ve emtia tedarikinin zorlaşmasının ve fiyatların aşırı derecede yükselmesinin önemli bir sorun oluşturduğunu dile getirdi. Enflasyonla mücadelede sanayi üretiminin minimum etki altında kalması gerektiğini kaydeden Yalçın, sanayicilerin üretim güçlerini kaybetmemek, iç pazardaki hareketliliği artırmak ve dış pazarlardaki paylarını artırabilmek için desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Uzun vadeli ve düşük faizli krediler başta olmak üzere, tüm desteklerin zaman geçirmeksizin devreye alınmasını beklediklerini vurguladı.
Teşekkür mesajı
Değerlendirmesinin sonunda, Başkan Yalçın tüm ihracatçılara ve sanayicilere Türkiye ve Kayseri ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

KAYSERİ OSB BAŞKANI MEHMET YALÇIN, TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU (TÜİK) TARAFINDAN AÇIKLANAN, 2026 YILI AĞUSTOS AYI DIŞ TİCARET RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ.