Yeni Birlik Gazetesi
53,2145 %-0.24
61,3403 %-0.2
32,9183 %0.15
3.630.504 %-1.157
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Manisa'da zeytin devrimi: 30 milyon ağaçlık güç markalı ihracata odaklanıyor

Manisa'da zeytin devrimi: 30 milyon ağaçlık güç markalı ihracata odaklanıyor

Manisa Ticaret Borsası'nda düzenlenen geniş katılımlı sektör toplantısında, zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olan Manisa'nın potansiyeli masaya yatırıldı.

MUHABİR: Coşkun Çelik

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, bölgedeki üreticilerle bir araya gelerek zeytinyağı sektöründe katma değerli üretime geçişin yol haritasını çizdi.

Manisa Ticaret Borsası'nda düzenlenen geniş katılımlı sektör toplantısında, zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olan Manisa'nın potansiyeli masaya yatırıldı. 30 milyonu aşkın zeytin ağacı varlığıyla dikkat çeken kentte, önümüzdeki sezonun yüksek verimle geçmesi bekleniyor.

Sektörde Yeni Dönem: Modernizasyon ve Depolama

Başkan Sadık Özkasap, küçük kalibreli zeytinlerin katma değere dönüştürülmesi için zeytinyağı üretiminin stratejik bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Özkasap, stok maliyetlerini minimize edecek lisanslı depo projelerinin hayata geçirilmesinin üreticiyi koruyacağını belirtti. Tesislerde hijyen standartlarının artırılması, krom tank kullanımı ve soğuk sıkım teknolojilerine geçişin rekabet gücünü doğrudan etkileyeceğini ifade eden Özkasap, dökme yağ satışından markalı ihracata geçişin sektörün geleceği için kritik olduğunu kaydetti.

Tağşişle Mücadele ve Ortak Akıl

Halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere karşı sıfır tolerans mesajı veren Özkasap, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirtti. Sektörün tüm paydaşlarını birlik olmaya davet eden Özkasap, 21 Mayıs 2026 tarihinde düzenlenecek Zeytinyağı Çalıştayı'nın sektör için bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Bugün yapılan toplantıdan çıkan tüm önerilerin, bu çalıştayda kapsamlı bir yol haritasına dönüştürüleceği açıklandı.