Yeni Birlik Gazetesi
53,7416 %0.08
62,1612 %0.09
32,6943 %-0.15
3.068.996 %1.033
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Manisa’nın Emcelli biberi, yüksek fiyatına rağmen yoğun ilgi görüyor

Manisa’nın Emcelli biberi, yüksek fiyatına rağmen yoğun ilgi görüyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki coğrafi işaretli Emcelli biberi, yüksek fiyatına rağmen pazarda ilgi çekiyor.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaretli Emcelli biberi, kilosu 350 liraya ulaşmasına rağmen pazarda yoğun ilgi görüyor. Ata tohumundan üretilen bu ünlü biber, tezgahlarda kısa sürede tükenerek adeta yok satıyor.

Acı ve tatlı çeşitleri ile bilinen Emcelli biberi, yüksek fiyatı ile vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Pazar tezgahlarında kilosu 350 liradan satışa sunulan Emcelli biberi, lezzeti ve aroması sayesinde kısa sürede tükeniyor. Sezon başında 400 liradan satışa çıkan ürünün fiyatı 350 liraya gerilese de talepte herhangi bir düşüş yaşanmadı.

Sarıgöl’e bağlı Emcelli Mahallesi’nde serada erkenci üretim yapan üretici Nurullah Akbay, her hafta topladığı acı ve tatlı biberleri pazara getirdiğini ve ürünlerin kısa sürede tükendiğini ifade etti. Akbay, Emcelli biberine olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Ürünlerimiz pazara çıkar çıkmaz satılıyor. Fiyatı yüksek olmasına rağmen talep çok iyi. Yakında açıkta yetişen biberler de piyasaya çıkacak. Acı ve tatlı çeşitleriyle özellikle yemeklere kattığı lezzet nedeniyle tercih ediliyor.” dedi.

Coğrafi işaretli Emcelli biberi, hem üreticisine sağladığı ekonomik katkı hem de Sarıgöl’ün tarımsal değerini artırmasıyla dikkat çekiyor.

SARIGÖL’E BAĞLI EMCELLİ MAHALLESİ’NDE SERADA ERKENCİ ÜRETİM YAPAN ÜRETİCİ NURULLAH AKBAY, HER...

SARIGÖL’E BAĞLI EMCELLİ MAHALLESİ’NDE SERADA ERKENCİ ÜRETİM YAPAN ÜRETİCİ NURULLAH AKBAY, HER HAFTA TOPLADIĞI ACI VE TATLI BİBERLERİ PAZARA GETİRDİĞİNİ VE ÜRÜNLERİN KISA SÜREDE TÜKENDİĞİNİ İFADE ETTİ.

SARIGÖL’E BAĞLI EMCELLİ MAHALLESİ’NDE SERADA ERKENCİ ÜRETİM YAPAN ÜRETİCİ NURULLAH AKBAY, HER...