Halka arz sürecini 1 milyonu aşkın yatırımcının katılımıyla tamamlayan Masfen Enerji’nin gong töreni Borsa İstanbul’da gerçekleşti. Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla 22-23-24 Temmuz tarihleri arasında talep toplayan şirket, 30 Temmuz itibarıyla MASFN kodu ve 45,68 TL baz fiyatla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. Toplam 3,88 milyar TL büyüklüğe ulaşan halka arz sürecinde sunulan paylara yatırımcılardan yaklaşık 5 kat talep geldi.
Törene Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Masfen Enerji Kurucu Ortakları Mehmet Songur ve Kemal Onur Karakuş, şirket yönetim kurulu üyeleri ile Deniz Yatırım Genel Müdürü Hüseyin Melih Akosman katıldı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şirketin sağladığı kaynakla yenilenebilir enerji yatırımlarını, özellikle rüzgar enerjisi ve depolama teknolojileri alanında hızlandırmayı hedeflediğini belirtti.
Hedef Yurt İçi ve Yurt Dışında Büyümek
Masfen Enerji Kurucu Ortağı Mehmet Songur, 2014 yılında çıktıkları yolda 117 MW’ın üzerinde kurulu güce ulaştıklarını ve bugüne kadar 611 MW’ı aşan güneş enerjisi santrali kurulumunu tamamladıklarını ifade etti. Şirketin Türkiye’nin 11 ilinin yanı sıra Yunanistan ve Romanya’da da faaliyet gösterdiğini vurgulayan Songur, Romanya’da 2027 yılında devreye alınması planlanan 65 MWp’lik yatırımın sürdüğünü söyledi. Ayrıca toplam 837 MW büyüklüğünde mühendislik, tedarik ve kurulum (EPC) proje portföyüne sahip olduklarını aktaran Songur, halka arz gelirinin yeni güneş, rüzgar ve enerji depolama yatırımlarında kullanılacağını dile getirdi.
Talep Halka Arz Büyüklüğünün 5 Katına Ulaştı
Deniz Yatırım Genel Müdürü Hüseyin Melih Akosman ise halka arz sürecinde 1,1 milyon yatırımcıdan başvuru aldıklarını ve toplam talebin 19,3 milyar TL’yi aşarak arz büyüklüğünün yaklaşık 5 katına ulaştığını kaydetti. Akosman, bu yoğun ilginin şirketin büyüme potansiyeline ve sermaye piyasalarına duyulan güvenin göstergesi olduğunu vurguladı.