Polisan Holding, küresel ve yerel ekonomideki zorluklara rağmen ilk altı ayda 2,8 milyar TL’lik konsolide gelir elde etti. Holding, mali disiplin ve stratejik portföy yönetimiyle büyüme hedeflerine kararlılıkla ilerliyor.
Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından Polisan Holding, 2025’in ilk yarısına ait finansal sonuçlarıyla dikkat çekti. Zorlu piyasa şartlarına rağmen 2,8 milyar TL konsolide gelir, 651 milyon TL brüt kâr ve 488 milyon TL FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) açıklayan holding, Türkiye’nin üretim gücüne olan katkısını sürdürüyor.
Yunanistan’da Yatırımın Şekli Değişti, Türkiye’de Verimlilik Öncelendi
Holding, Avrupa’da yaşanan ekonomik durgunluk ve küresel talep daralmasını fırsata çevirerek operasyonel verimliliğe odaklandı. Bu kapsamda, Yunanistan’daki iştiraki Polisan Hellas’ta üretim faaliyetleri durduruldu. Amaç, kaynakları daha etkin kullanarak şirketin mali yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek.
CEO Cantekin Dinçerler’in açıklamasına göre, Hellas’ın borçları yeniden yapılandırıldı ve olası satış süreci için stratejik görüşmeler başlatıldı. Bu süreçte Türkiye merkezli faaliyetlerin daha yüksek katma değer üretmesi hedefleniyor.
Boya Grubu İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor
Polisan Holding, boya sektöründeki potansiyelini daha net açığa çıkaracak önemli bir adım attı. Polisan Kansai Boya ve Rohm&Haas iştiraklerinin Marmara Holding AŞ çatısı altında yeniden yapılandırılması planlandı. Bu stratejik bölünme adımı, SPK tarafından 23 Temmuz’da onaylandı. Olağanüstü genel kurul toplantısı ise 29 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.
Dinçerler, bu değişimin hem operasyonel hem finansal açıdan holdingin uzun vadeli hedeflerine hizmet edeceğini belirterek, "Bu bölünmenin tüm paydaşlarımıza değer yaratacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.
Dilovası’nda Yeni Yatırım Alanları Hazırlanıyor
Kocaeli Dilovası’ndaki üretim üssünde de yeniden yapılanma süreci başlatan Polisan Holding, yaklaşık 22,75 bin metrekarelik bir alanı yeniden organize ediyor. Kullanılmayan yapılar kaldırılarak alan, yeni yatırımlara uygun hale getiriliyor. İlk adım olarak 8 bin metrekarelik bir bölüm, Poliport’un geçici depolama alanı ihtiyacını karşılamak üzere tahsis edildi.
Ekonomik Dalgalanmalara Karşı Proaktif Yönetim
CEO Dinçerler, Avrupa’daki durgunluk ve Türkiye’de iç talepteki yavaşlamanın sanayi üretimi üzerinde baskı oluşturduğunu vurguladı. Ancak alınan finansal tedbirler ve stratejik dönüşüm adımları sayesinde şirketin mali yapısının güçlü kaldığını belirtti. “Kur-enflasyon makası daralsa da, hâlâ belirgin bir baskı unsuru. Ancak biz bu tabloyu fırsata çevirmek için çalışıyoruz.” dedi.