Yeni Birlik Gazetesi
50,2327 %0.06
57,3356 %0.17
28,3127 %0.18
3.693.636 %-0.143
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Sibirya soğukları hamsiye yaradı: İşte güncel balık fiyatları

Sibirya soğukları hamsiye yaradı: İşte güncel balık fiyatları

Karadeniz'de Sibirya soğukları balık avını etkiledi. Hamsi avı olumlu seyrederken, mezgit avında düşüş yaşandı. Hamsi kilosu 150 TL, mezgit ve istavrit ise 100 TL'den satılıyor. Soğuk hava balıkların yağlanmasını sağlarken, vatandaşlar fiyatların düşmesini bekliyor.

MUHABİR: Lerzan Özder

Karadeniz bölgesinde etkili olan Sibirya soğukları, balık avını farklı şekilde etkiledi. Soğuk hava dalgası hamsi avını olumsuz etkilemezken, mezgit avında belirgin bir düşüş yaşandı. Tezgahlarda mezgit ve istavritin kilosu 100 TL’den, hamsinin kilosu ise 150 TL’den satılıyor.

Soğuk Havalardan Dolayı Balıklar Yağlandı

Karadenizli balıkçılar, hava şartlarının sertleşmesine rağmen hamsi avının iyi gittiğini belirtti. Balık satıcısı Yaşar Köse, “Soğuk hava ve fırtına denizleri etkiliyor ancak bunun olumlu yanı da var. Düşen sıcaklıklar, balıkların yağlanmasını sağlıyor. Hamsi avı normal seyrinde devam ederken, mezgit avında belirgin bir azalma var. Şu an hamsiyi 150 TL’den, mezgit ve istavriti ise 100 TL’den satıyoruz” dedi.

Vatandaşlar Daha Uygun Fiyatları Bekliyor

Balık almak isteyen vatandaşlar, fiyatların mevsim şartlarına göre makul olduğunu ancak fırtınanın geçmesiyle birlikte balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini ifade etti.

Balık Tezgahlarındaki Güncel Fiyatlar

Barbun: 100-400 TL (boyutuna göre değişiyor) 
Somon: 200 TL/kg 
Alabalık: 150 TL/kg 
Tirsi: 150 TL/kg 
Kefal: 100 TL/kg 
Çinakop: 350 TL/kg 
Palamut: 150 TL/adet