Tam Finans, her yıl 4 Ekim’de gerçekleştirilen Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliklerine alışılmışın dışında bir perspektifle yaklaştı. Özel gün iletişimi geleneğini tersyüz eden marka, "Keşke böyle bir güne hiç ihtiyaç olmasaydı" ana temasıyla hazırladığı yeni kampanyasında, doğayı ve hayvanları korumanın takvimdeki tek bir güne hapsedilemeyecek kadar hayati bir mesele olduğunu vurguluyor.
Özel Günlerin Ötesinde Bir Yaşam Hakkı Çağrısı
Hayvanların insan icadı takvimlerden, aylardan ve özel günlerden habersiz olduğu gerçeğine odaklanan kampanya; canlıların yılda yalnızca bir kez hatırlanmak yerine, her gün temiz bir denize, tahrip edilmemiş bir ormana ve özgür bir gökyüzüne ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor. Tam Finans, klasikleşmiş kutlama mesajlarının ötesine geçerek, ideal bir dünyada "koruma günü" gibi bir kavrama hiç gerek duyulmaması gerektiğini güçlü bir dille kamuoyuna aktarıyor.

Yaban Hayatında Kritik Tablo ve Plastik Tehdidi
Kampanyanın çıkış noktasını ise doğadaki yıkımın geldiği son nokta oluşturuyor. İstatistiklere göre, son 50 yıl içerisinde yaban hayatı popülasyonunda yüzde 73’e varan korkutucu bir düşüş yaşandı. An itibarıyla 1 milyona yakın bitki ve hayvan türü, yeryüzünden tamamen silinme tehlikesiyle karşı karşıya.
Doğal yaşam alanlarındaki bu çöküş denizlerde de ağır yaralar açıyor. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sekiz Akdeniz ve Kuzeydoğu Atlantik ülkesinde yürütülen araştırmalar, deniz ekosistemindeki trajediyi gözler önüne seriyor. 1988 yılına kadar uzanan veri setleriyle üç yılı aşkın sürede incelenen 1.103 Caretta caretta'nın yüzde 56,62’sinin sindirim sisteminde plastik maddelere rastlandı. Araştırma, bu atıkların büyük bölümünün tek kullanımlık plastikler ve balıkçılık faaliyetlerinden kaynaklandığını ortaya koyarken, tehlikenin boyutunun bir günle sınırlı tutulamayacağını da ispatlıyor.

"Sorumluluk Yılın Tümüne Yayılmalı"
Tam Finans'ın 4 Ekim iletişimini değerlendiren Tam Finans Satış ve Pazarlama Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Hayati Çelikcan, koruma bilincinin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi gerektiğini belirtti.
Kurum olarak şubelerinin önünde konumlandırdıkları kedi evleri ve düzenli mama-su destekleriyle sokak hayvanlarının her zaman yanında olduklarını vurgulayan Çelikcan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, aslında bir günü değil, yılın tamamına yayılması gereken bir sorumluluğu hatırlatıyor. Biliyoruz ki üzerinde yaşadığımız dünya, gözümüzün gördüğü canlılardan çok daha fazlasını barındırıyor. Yaban hayatında, denizlerde ve gökyüzünde çoğu zaman farkına bile varmadığımız pek çok canlı yaşam mücadelesi veriyor. Bizler de bu 4 Ekim vesilesiyle hem kurumlar hem de bireyler olarak onlar için daha fazla ne yapabileceğimizi yeniden düşünmek istedik. Bu çalışmanın ruhunda; hayvanların korunmasının bir takvim gününe bağlı kalmadığı bir dünya hayali var. Umuyoruz ki bu kampanya, yılın 365 günü sürecek bir duyarlılığa katkı sağlar."
Tam Finans, "Keşke bir gün, böyle bir güne hiç ihtiyaç olmasa" mesajıyla, tüm kurum ve bireyleri hayvanların yaşam hakkını her gün savunmaya ve ekosisteme karşı sorumluluklarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyor.