Türkiye’nin küresel çapta yetiştirdiği en önemli yöneticilerden biri olan Erol Yelmer, uluslararası çapta prestijli bir göreve layık görüldü. Bauhaus Türkiye’nin kurucu CEO’su olarak adını sektöre altın harflerle yazdıran Yelmer, şimdi de Heinz Baus Vakfı’nın yönetim kadrosuna dahil edildi.
Küresel vizyonla kurulan Heinz Baus Vakfı, Almanya merkezli perakende devi Bauhaus’un tüm varlıklarını ve stratejik yönetimini tek çatı altında birleştiren güçlü bir yapıyı temsil ediyor. Avusturya'nın Linz şehrinde konumlanan vakıf, uluslararası yönetişimde örnek gösterilirken, bu çatıya bir Türk yöneticinin dahil edilmesi dikkat çekici bir gelişme olarak kayda geçti.
Erol Yelmer: “Bu Gurur Sadece Bana Değil, Türkiye’ye Aittir”
Yeni göreviyle birlikte sadece kişisel değil, aynı zamanda milli bir başarıya da imza atan Yelmer, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de inşa ettiğimiz kurumsal yapının ve sürdürülebilir yönetim anlayışımızın bu seviyede takdir edilmesi gurur verici. Bu sadece benim değil, ülkemin başarısıdır.”
Erol Yelmer’in bu göreve getirilmesi, Türkiye’nin yönetsel yetkinliklerinin uluslararası düzeyde güvenle karşılandığını ortaya koyarken, ülkemizin iş dünyasındaki yükselen imajını da bir kez daha tescillemiş oldu.
30 Yıllık Tecrübe, Uluslararası Yönetime Taşındı
1996 yılında Bauhaus’un Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul Kozyatağı’nda açarak pazarda öncü bir rol üstlenen Yelmer, 2025 itibarıyla Bauhaus Türkiye CEO’luk görevini devrederek yönetim kurulunda aktif rol almaya devam etmişti. Yeni atamasıyla birlikte Avrupa merkezli vakıf bünyesinde stratejik karar mekanizmalarında yer alacak olması, Türkiye'nin yönetim gücünü Avrupa sahnesine taşıyan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.