Şehzadeler Belediyesi, mükelleflerin vergi ödemelerini kolaylaştırmak ve yoğunluk kaynaklı mağduriyetleri önlemek amacıyla veznelerin hafta sonu da hizmet vereceğini duyurdu.
Ekonomi kategorisinde yer alan gelişmeye göre, 2026 yılı Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergisi ödemelerinin ilk taksiti için geri sayım başladı. 1 Haziran Pazartesi günü sona erecek olan ödeme dönemi öncesinde Şehzadeler Belediyesi, vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için esnek bir çalışma takvimi belirledi.
Hafta sonu mesai düzenlemesi
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, mesai saatleri içerisinde ödeme yapma fırsatı bulamayan vatandaşları düşündüklerini belirtti. Başkan Şimşek, cumartesi ve pazar günleri veznelerin açık tutulacağını ifade ederek, mükelleflerin bu sayede işlemlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebileceklerini vurguladı.
Dijital ödeme kanalları da aktif
Veznelerdeki fiziksel yoğunluğu azaltmak adına alternatif ödeme yöntemlerinin de kullanılabileceğini hatırlatan Şimşek, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden online ödeme yapılabildiğini belirtti. Ayrıca Halkbank şubeleri ve bankanın dijital kanalları üzerinden de vergi borçlarının ödenebileceği bilgisi paylaşıldı.
Son gün uyarısı
Başkan Şimşek, ödeme sürecinin son gününe kadar işlemlerin tamamlanması gerektiğini hatırlatırken, vatandaşlara "son gün yoğunluğu" uyarısında bulundu. İşlemlerin 1 Haziran tarihine bırakılmadan, daha erken bir sürede tamamlanmasının hem vatandaşlar hem de belediye hizmetlerinin aksamaması açısından daha sağlıklı olacağı ifade edildi.