Rakip 10 Kişi Kalmışken Kaybetmeyeceksin
Mücadeleyi analiz eden Kahveci, Beşiktaş’ın büyük bir fırsatı kaçırdığını vurguladı:
"Rakibin maç 1-1’ken kırmızı kart görmüş. Doğru bir karar. Hatta direkt kırmızı kart verilebilirdi orada. Her şey güzelken çorbanın içine sineği düşürmeyeceksin. Böyle bir maçı kaybetmeyeceksin."
Gaziantep FK’nin deplasmanda sadece bir galibiyeti olduğuna dikkat çeken Kahveci, Beşiktaş’ın son dönemde aldığı kötü sonuçları da eleştirdi:
"Gaziantep'in deplasmanda 1 galibiyeti var buraya kadar. Sen Antep’e de yenildin, Adana Demirspor’a da yenildin. Beşiktaş için acı olan bu olmalı."
Ole Hoca Formsuzdu, Chamberlain Daha Erken Çıkmalıydı
Teknik direktör Fernando Santos’un hamlelerini de değerlendiren Kahveci, özellikle Alex Oxlade-Chamberlain’in daha erken oyundan alınması gerektiğini savundu:
"Oyuna dokunuşlarını övdüğümüz Ole Hoca bence bugün formsuzdu. Chamberlain’i daha önce çıkarmasını bekliyordum. Antep 2 tane birbirinden güzel gol attı. Hak ederek kazandı."
Yabancı Hakem Tartışmaları ve Beşiktaş'ın Talepleri
Beşiktaş’ın yabancı hakem talebinin diğer kulüpler tarafından da desteklendiğini belirten Nihat Kahveci, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sert eleştiriler yöneltti:
“Beşiktaş, 'Ben de yabancı hakem istiyorum' dedi. Diğer takımların da 'Biz de istiyoruz' dediği ortamdayız. İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi, yabancı hakemin tek seferlik olduğunu ve tekrar gelmeyeceğini söyledi. Böyle anlatılıyor. Siz ligi Türk hakemleriyle bitirin de bizi bitirmeyin.”
Beşiktaş Üvey Evlat mı?
Hakem kararlarının kulüpler arasında eşit olmaması halinde kaosun kaçınılmaz olacağını söyleyen Kahveci, Beşiktaş'ın görmezden gelindiğini iddia etti:
"Beşiktaş camiası bu ülkede üvey evlat mı? Trabzonspor, Bodrumspor, hatta ligde düşen Adana Demirspor bile… Biz herkese eşitiz, adaletliyiz diyorsa, Beşiktaş'ın çağrısına da yanıt vereceksin. Böyle yapmadığın an Türkiye'de kaosu yaratırsın."
Galatasaray ve Fenerbahçe de Bu Durumdan Etkilenecek
Sadece Beşiktaş’ın değil, diğer büyük kulüplerin de bu belirsizlikten zarar görebileceğini vurgulayan Kahveci, yöneticilere sert çıktı:
"Bir yola girdiysen o yolda devam edeceksin. Bu şimdi Galatasaray’la Fenerbahçe’yi de töhmet altında bırakır. Yabancı hakem isteyene bir şey diyebilir misiniz? Sizin bulunduğunuz mevkiler, ağzınızdan çıkanı konuşacağınız mevkiler değil. 5 kere düşünüp, 1 kere konuşulacak mevkiler."
Beşiktaş’ın yabancı hakem talebi ve TFF’nin bu konudaki tutumu, Süper Lig’de önümüzdeki günlerde daha da büyük tartışmaların fitilini ateşleyecek gibi görünüyor.