Karabük’te bir apartmandan yükselen dayanılmaz koku, ekipleri harekete geçirdi. Merkez ilçeye bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde bir binada yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine yapılan inceleme, görenleri hayrete düşüren bir tabloyu ortaya çıkardı.
Apartmandaki bir daireden uzun süredir yayılan kötü koku nedeniyle polis, zabıta ve belediye temizlik ekipleri adrese sevk edildi. Yapılan kontrollerde, M.T. isimli kişiye ait daire ile apartman bahçesinin büyük miktarda çöp ve atıkla dolu olduğu tespit edildi.
Ekipler Saatlerce Çalıştı
Evde ve bina çevresinde biriken atıkların hem çevre sağlığını hem de apartman sakinlerinin yaşam koşullarını ciddi şekilde tehdit ettiği belirlendi. Belediye temizlik ekipleri tarafından başlatılan kapsamlı çalışmada, daire ve bahçeden tam 10 kamyon dolusu çöp çıkarıldı.
Temizlik çalışmaları sırasında kötü kokunun apartmanın tamamına yayıldığı, böcek ve haşere oluşumunun da başladığı öğrenildi. Ekiplerin uzun süren müdahalesinin ardından alan tamamen temizlenerek dezenfekte edildi.
Vatandaşlar Rahat Nefes Aldı
Apartman sakinleri, haftalardır süren kokudan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti. Olayın ardından ilgili birimler tarafından gerekli idari işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
Yetkililer, benzer durumlarla karşılaşılması halinde vatandaşların gecikmeden ilgili kurumlara bildirimde bulunmasının önemine dikkat çekti.