Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Gönül Kazan Projesi" ile yaşlılık, engellilik veya sağlık sorunları sebebiyle yemek hazırlamakta zorlanan ve destek alabileceği yakını bulunmayan vatandaşlara sıcak yemek desteği sunmayı sürdürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalışma kapsamında hazırlanan kahvaltı ve akşam yemekleri, vatandaşların evlerine kadar teslim ediliyor.
Haftalık olarak planlanan menüler iki veya üç günde bir vatandaşların adreslerine götürülüyor. Yemeklerini yalnızca ısıtarak tüketen vatandaşlar, günlük beslenme ihtiyaçlarını bu sayede karşılıyor. Projeden yararlanan 84 yaşındaki Seyfettin Akbulut, eşinin kolunun kırılmasının ardından yemek hazırlamakta güçlük çektiklerini ve muhtar aracılığıyla yaptıkları başvurunun ardından büyükşehir belediyesinin kendilerine destek sağladığını aktardı.
Sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyfettin Akbulut, belediye ekiplerine teşekkür ederek şu sözleri kaydetti:“Allah Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun. Yemeğimiz geliyor, memnunuz. Akşam yemeğimiz, kahvaltımız, meyvemiz kapımıza kadar ulaştırılıyor.”
Yemek desteğinden faydalanan 74 yaşındaki İbrahim Aslantaş da yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle mutfak işlerinde zorlandıklarını belirterek şöyle konuştu:“Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her şey geliyor. Yemeklerimizi ısıtıp kolayca yiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tahir Büyükakın’a teşekkür ederim.”