Gaziosmanpaşa’da Bir Evde Yaşanan İhmal İddiaları Müge Anlı Programında Gündeme Geldi
İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bir apartman dairesinde yaşandığı ileri sürülen olaylar, televizyon programı Müge Anlı ile Tatlı Sert’te kamuoyunun gündemine taşındı. Mahalle sakinlerinin ihbarları üzerine ele alınan dosyada, 74 yaşındaki Ünzile Mangaz’ın vefatının ardından evde yaşayan iki kız kardeşin durumu dikkat çekti. Programda paylaşılan bilgiler, söz konusu adreste uzun süredir ihmal iddialarının bulunduğunu ortaya koydu.
Annenin Vefatı Sonrası İddialar Gündeme Geldi
Komşuların anlatımlarına göre, Ünzile Mangaz uzun süredir iki kızıyla birlikte aynı evde yaşıyordu. Mahalle sakinleri, Mangaz hayattayken zaman zaman evden yardım çığlıkları duyduklarını belirtti. Komşuların iddialarına göre, yaşlı kadın özellikle yatağa bağımlı olan kızına şiddet uygulandığını söyleyerek çevreden yardım istedi. Bu iddialar, Mangaz’ın ölümünden sonra yeniden gündeme geldi.
Ünzile Mangaz’ın geçtiğimiz hafta hayatını kaybettiği, olayın ardından polis ekiplerinin eve geldiği ve cenazenin kimsesizler mezarlığına defnedildiği bilgisi paylaşıldı. Komşular, yaşlı kadının uzun süredir bakımsız kaldığını ve yeterli beslenemediğini öne sürdü.
Evde Bulunan Kız Kardeşin Durumu
Annenin vefatının ardından evde kalan kardeşlerden Sema Güler’in durumu programda ayrıntılı şekilde ele alındı. Eve giren komşular, dairenin camlarının kararmış olduğunu, eşyaların neredeyse bulunmadığını ve ortamın son derece bakımsız olduğunu ifade etti. Sema Güler’in ise aşırı derecede zayıflamış halde bulunduğu belirtildi.
Programda aktarılan bilgilere göre, Sema Güler’in yalnızca ekmek içiyle beslenmeye çalıştığı, odasında yatak yerine demir bir somya bulunduğu tespit edildi. Genç kadının vücudunda yaralar olduğu ve uzun süredir yetersiz beslenme yaşadığı iddia edildi. Görüntüler, izleyicilerle paylaşıldı.
Diğer Kız Kardeşin Açıklamaları
Olayın ardından gözler evde yaşayan diğer kız kardeş Suna Güler’e çevrildi. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Suna Güler, kendisine yöneltilen iddiaları reddetti. Açıklama yapmak istemediğini belirten Güler, kardeşinin durumunun iddia edildiği gibi olmadığını savundu.
Programda yer alan bilgilere göre, Suna Güler’in de akli dengesinin yerinde olmadığı belirlendi. Eve torbalarla ekmek getirdiği ve bu şekilde beslendiklerini ifade ettiği aktarıldı. Eve gelen ekiplerin, Sema Güler’i sağlık ve koruma amacıyla evden almak istedikleri, ancak Suna Güler’in buna karşı çıktığı belirtildi. Yapılan görüşmelerin ardından her iki kardeşin de koruma altına alındığı bilgisi paylaşıldı.
Soruşturma Süreci Takip Ediliyor
Gaziosmanpaşa’da yaşandığı ileri sürülen bu olay, ihmal ve bakım iddiaları nedeniyle kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yetkili kurumların sürece dahil olduğu, hem annenin ölümüne ilişkin hem de evde bulunan kız kardeşlerin durumuna yönelik incelemelerin sürdüğü bildirildi.