Narkotik Ekipleri İz Sürdü, Zehir Taşıyan Araç Yakalandı
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yabancı uyruklu K.C. (52) ve H.Z.’nin (48) kente uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine narkotik ekipleri şüphelilere ait otomobili tespit etti. Tespit edilen aracı Mersin Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda takibe alan polis, nefes kesen kovalamaca ile önünü keserek durdurdu.
"Adana’ya gezmeye geliyorduk"
Araçta yapılan arama 2 damacananın içerisinde toplamda 28 kilo 640 gram sıvı metamfetamin ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifadesinde, "Uyuşturucu maddelerden haberimiz yok, Adana’ya gezmeye geliyorduk" dedikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Hızlı emilim ani sağlık krizlerine yol açıyor
Sıvı uyuşturucular, taşınması ve gizlenmesi kolay olduğu için büyük bir tehdit oluşturuyor. Gıda ya da temizlik ürünü gibi gösterilebilen bu maddeler denetimlerden rahatlıkla geçebiliyor. Doz ayarlamasının zor olması, mililitre farklarıyla bile ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Vücuda hızla karıştığı için ani bilinç kaybı, kalp ritim bozukluğu ve ölümler daha sık görülüyor. Ayrıca organize suç ağlarının güçlenmesine ve toplum güvenliğinin zayıflamasına neden oluyor.