Yeni Birlik Galeriler Yerel Haberler Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu

Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu

Altı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, yurt dışından kaçak yollarla getirilen klasik otomobillerin şasi numaralarını değiştirerek piyasaya süren bir şebeke çökertildi. Yaklaşık 500 milyon lira değerindeki 61 araca el konulurken, 37 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul, Batman, Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Sakarya’da klasik otomobillerin şasi numaralarını değiştirerek haksız kazanç sağlayan bir suç şebekesine yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında ele geçirilen ve piyasa değeri yaklaşık 500 milyon lira olan 61 klasik otomobil, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sergilendi.

Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu 1
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yurt dışından yasa dışı yollarla getirdikleri antika ve koleksiyonluk araçları mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde, bu araçlara Türkiye'de tescilli ve atıl vaziyetteki ucuz araçların şasi numaralarının aktarıldığı belirlendi.
1 / 5
Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu 2
Şebekenin, Türkiye Makina Mühendisleri Odası Başkanlığında görevli bazı mühendislerce usulsüz düzenlenen raporları noterlere ibraz ederek işlemi yasallaştırmaya çalıştığı tespit edildi. Şasi numarası değiştirilen araçların, durumdan habersiz üçüncü kişilere satılarak mağduriyet yaratıldığı ortaya çıkarıldı.
2 / 5
Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu 3
Yürütülen soruşturma kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık suçlamalarıyla altı ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlarda 37 şüpheli yakalanırken, bir şüphelinin evinde 97 adet 9.19 milimetre çapında fişek bulundu.
3 / 5
Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu 4
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Asayiş Şube Müdürlüğünde yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını paylaştı. Yıldız, suçla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:“Klasik otomobilleri change yapan suç şebekesine yönelik yapılan operasyonda 37 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 61 otomobil ele geçirilmiştir. Şunu ifade etmek istiyorum, halkımız şunu iyi bilsin ki; hiçbir sahtekarlık İstanbul polisinin dikkatinden kaçmayacaktır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak milletimizin emrinde suçla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”
4 / 5
Altı ilde klasik otomobil operasyonu: 500 milyon liralık 61 araca el konuldu 5
Operasyonda el konulan 61 klasik otomobilden bazıları Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesinde basına gösterildi. Emniyetin avlusunda sergilenen milyonluk araçlar ve operasyon anları dron ile havadan görüntülendi.
5 / 5