Yeni Birlik Galeriler Yerel Haberler İspanya'daki yüksek hızlı tren kazasında can kaybı 74'e yükseldi

İspanya'daki yüksek hızlı tren kazasında can kaybı 74'e yükseldi

İspanya'nın Toledo ilinde iki yüksek hızlı trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 74'e yükselirken, Kral VI. Felipe ve Kraliçe Letizia yaralıları hastanede ziyaret etti.

İspanya'da Madrid-Endülüs seferini yapan iki yüksek hızlı trenin Castilla La Mancha bölgesindeki Toledo ilinde çarpışması sonucu meydana gelen kazada bilanço ağırlaşıyor. İspanya Ulaştırma Bakanlığı, kaza sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 74'e yükseldiğini açıkladı.

İspanya'daki yüksek hızlı tren kazasında can kaybı 74'e yükseldi 1
İspanya Kralı VI. Felipe ve Kraliçe Letizia, programlarını iptal ederek kazada yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya gelmek üzere Toledo kentine geldi. Kraliyet çifti, Toledo Üniversitesi Hastanesi'ne gelişlerinde acil durum ekipleri tarafından karşılandı.
1 / 4
İspanya'daki yüksek hızlı tren kazasında can kaybı 74'e yükseldi 2
Felipe ve Letizia, kurtarma çalışmalarındaki çabalarından dolayı ekiplere teşekkür ettikten sonra yaralılar ve acılı ailelerle görüştü. Kazanın nedeniyle derin üzüntü yaşadığını ifade eden Kral Felipe, olayı şu sözlerle nitelendirdi:“Korkunç bir kaza.”Kral, bu zor dönemde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek acil durum ekiplerinin çalışmalarını takdir etti.
2 / 4
İspanya'daki yüksek hızlı tren kazasında can kaybı 74'e yükseldi 3
İspanya Kraliyet Sarayı, kazanın ardından gelecek günlerde gerçekleştirilmesi planlanan resmi programları askıya aldı. Karar, bugün itibarıyla başlayan üç günlük ulusal yas süreciyle aynı döneme denk gelirken, Madrid ve Kanarya Adaları'ndaki etkinlikleri de kapsıyor.
3 / 4
İspanya'daki yüksek hızlı tren kazasında can kaybı 74'e yükseldi 4
İSPANYOL YETKİLİLER, MADRİD-ENDÜLÜS SEFERİNİ YAPAN İKİ YÜKSEK HIZLI TRENİN KARIŞTIĞI KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISININ 74’E YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLARKEN, İSPANYA KRALI VI. FELİPE VE KRALİÇE LETİZİA TOLEDO KENTİNDEKİ BİR HASTANEDE KAZADA YARALANANLAR VE YAKINLARINI KAYBEDENLERİN AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ.
4 / 4