İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Yerel Haberler Kocaeli’de rekor ceza: Hafriyat kirliliğine milyonluk yaptırım!

Kocaeli’de rekor ceza: Hafriyat kirliliğine milyonluk yaptırım!

Kent genelindeki denetimlerde hafriyat kirliliğinden tarihi geçmiş ürün satışına, taksi ve toplu taşıma ihlallerine kadar pek çok konuda yaptırım uygulandı.

Kocaeli’de rekor ceza: Hafriyat kirliliğine milyonluk yaptırım! 1

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin son toplantısında, çevreye hafriyat dökerek kirliliğe yol açtığı belirlenen bir firmaya 7 milyon 478 bin 937 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün başkanlık ettiği toplantıda toplam 191 gündem maddesi görüşüldü. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının kent genelindeki kontrollerinde, bir firmanın kaçak hafriyat dökümü yaptığı tespit edildiği aktarıldı ve encümen, ilgili firmaya ağır para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Toplantıda ayrıca Çevre Koruma Kontrol Dairesi ekiplerinin, gürültü kirliliğine sebep olan bir yük asansörü nedeniyle bir işletmeye idari yaptırım uyguladığı da bildirildi.

1 / 3
Kocaeli’de rekor ceza: Hafriyat kirliliğine milyonluk yaptırım! 2

Tarihi geçmiş ürün ve kural ihlallerine ceza yağdı

Zabıta Dairesi Başkanlığının gerçekleştirdiği denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yapan 36 markete toplam 106 bin 308 lira ceza kesildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığının vatandaş şikayetleri üzerine yaptığı incelemelerde ise toplu taşıma ve taksi şoförlerine yönelik ihlaller encümen gündemine taşındı.

Yolcu almamak, güzergah dışına çıkmak, taksimetre açmamak, araç içinde sigara içmek ve kötü muamele gibi ihlaller nedeniyle 146 şoföre toplam 431 bin 138 lira idari para cezası verildi. Ayrıca trafikte huzuru bozan bir şoförün araç bağlama süresi 15 gün daha uzatıldı.

2 / 3
Kocaeli’de rekor ceza: Hafriyat kirliliğine milyonluk yaptırım! 3

Taksi durakları ihaleye çıktı

Encümen toplantısında, Kartepe, Başiskele ve İzmit’teki üç taksi durağı için kiralama ihalesi de gerçekleştirildi. Kartepe Sapanca Yolu’nda bulunan 12 araçlık durak yeri için 3 milyon 12 bin 200 lira, İzmit Yeşilova Mahallesi’ndeki 6 araçlık durak için 1 milyon 506 bin 92 lira ve Başiskele Vezirçiftliği Mahallesi’ndeki 3 araçlık durak yeri için 753 bin 50 lira teklif verildi. Durak yerlerinin 10 yıllığına kiralandığı belirtildi.

3 / 3