İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel 25'nci Ulusal Çocuk Forumu bu yıl Türkiye'nin 7 bölgesinde düzenlenecek

25'nci Ulusal Çocuk Forumu bu yıl Türkiye'nin 7 bölgesinde düzenlenecek

Bu yıl 25'ncisi düzenlenen Ulusal Çocuk Forumu, ülkemizin 7 bölgesinde düzenleneceği duyuruldu. Etkinliğin bu yılki teması ise "Çocuk için katılım ve savunuculuk" olarak belirlendi.

KAYNAK: DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl 25’incisi gerçekleştirilecek Ulusal Çocuk Forumunun, Türkiye’nin 7 bölgesinde “Çeyrek Asır Çocuk Forumu Buluşmaları” adıyla düzenleneceğini duyurdu. Etkinlikler, 18-20 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek forum İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Mersin, Erzurum ve Gaziantep’te yapılacak. Forumun bu yılki teması, “Çocuk İçin Katılım ve Savunuculuk” olarak belirlendi.

UNICEF İş Birliğiyle Çocuk Haklarına Vurgu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle düzenlenen Ulusal Çocuk Forumu, 2000 yılından bu yana her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü haftasında gerçekleştiriliyor. Bu forum, çocukların hakları konusundaki görüşlerini doğrudan dile getirmelerine ve bu hakların geliştirilmesi için aktif rol almalarına olanak tanıyor.

Çocuk Hakları Çocukların Gözüyle Ele Alınacak

Forumun temasını belirlerken İl Çocuk Hakları Komiteleri ve Çocuk Danışma Kurulundan gelen öneriler dikkate alınıyor. Etkinliklerde, çocuklar tarafından çocuk hakları konusundaki sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak. Ayrıca, “katılım” ve “savunuculuk” kavramları çocukların bakış açısıyla değerlendirilecek. Forum sonunda, çocuklar tarafından hazırlanan bir sonuç bildirgesi oluşturulacak. Bu bildirge, Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri tarafından üst düzey yetkililerle paylaşılacak. Aynı zamanda ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve kamuoyuyla da bu çıktılar paylaşılacak.

7 Bölgede Çeyrek Asırlık Forum

Bu yıl, forumun 25. yılı olması dolayısıyla etkinlikler 7 farklı ilde eş zamanlı olarak düzenleniyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Mersin, Erzurum ve Gaziantep, çocuk haklarının ele alınacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak.