Suriye İçişleri Bakanı Ankara’da
Türkiye ile Suriye arasında dikkat çeken diplomatik temaslardan biri bugün Ankara’da gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab ile bir araya geldi. Görüşmede güvenlik, sınır yönetimi, tecrübe paylaşımı ve Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin ülkelerine dönüşü gibi kritik başlıklar ele alındı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ve beraberindeki heyeti Ankara’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Ziyaret, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan üst düzey kabul ile de desteklendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki bakanı birlikte kabul ederek görüşmelere siyasi düzeyde katkı sağladı.
Yerlikaya’nın açıklamasına göre görüşmede;
- Suriye İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik ve bağlı birimlerine teknik ve operasyonel destek,
- Türk tarafının edindiği tecrübelerin aktarılması,
- Ortaklaşa yürütülecek yoğunlaştırılmış eğitim programları,
- Bölgede istikrarı artıracak güvenlik temelli ortaklıklar masaya yatırıldı.
Görüşmenin en dikkat çeken başlıklarından biri ise, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin ülkelerine gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşü oldu. Bu kapsamda iki tarafın saha iş birliği ve geri dönüş planlaması konusunda fikir alışverişinde bulunduğu bildirildi.
Yerlikaya’dan Net Mesaj: Destek ve Dayanışma Sürecek
Bakan Yerlikaya, “Sayın mevkidaşım ve kıymetli heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diyerek, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve ilgili tüm alanlarda temasların süreceğini ifade etti.