“Her Platformda Gazze’nin Sesini Duyuruyoruz”
Kurtulmuş, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te Filistin için komisyon kurulması talebine yanıt vererek, TBMM’nin bugüne kadar bu alanda attığı adımları detaylandırdı. Nisan ayında İstanbul'da gerçekleştirilen Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı’na dikkat çeken TBMM Başkanı, bu yapının uluslararası parlamenter dayanışmayı güçlendirmek üzere kurulduğunu hatırlattı.
“Konusu ne olursa olsun, katıldığımız tüm uluslararası toplantılarda meseleyi Gazze’deki insanlık suçlarına getiriyor ve bu çağın en büyük soykırımına karşı sesimizi yükseltiyoruz,” diyen Kurtulmuş, TBMM’nin sadece ulusal düzeyde değil, küresel ölçekte vicdanın sesi olduğunu belirtti.
“Uluslararası Parlamentolar Filistin Halkının Yanında Durmalı”
Kurtulmuş, Gazze’de yaşananların tarihin en ağır insanlık suçlarından biri olduğunu ve bu trajedinin uluslararası sistemde bir kırılmaya yol açtığını ifade etti. Türkiye’nin ve TBMM’nin bu meselede yalnız kalmaması gerektiğini belirten Kurtulmuş, diğer ülkelerin parlamentolarının da aynı kararlılıkla Filistin halkının yanında saf tutması gerektiğini vurguladı.
“Allah’ın izniyle Gazze’deki meseleler çözüldüğünde, yeni ve zorlu bir siyasi mücadele dönemi başlayacak. Biz TBMM olarak, bu mücadelenin de öncüsü olacağız,” dedi.