15 Ülke, 3 Kıta, Tek Niyet: Kardeşlik
“Kurbanım Kardeşime” sloganıyla yola çıkan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, bu yılki organizasyonuyla Türkiye’den Afrika’ya, Ortadoğu’dan Uzak Doğu’ya kadar 15 ülkede kurban sevincini mazlumlarla buluşturmayı hedefliyor. Yoksulluk, savaş ve afet bölgelerinde yürütülen çalışmalarla, milyonlarca insan hem manevi hem maddi olarak bayramın bereketini hissedecek.
Ablukaya Karşı İyilik Dayanışması
Gazze’de güvenlik ve lojistik engeller nedeniyle kurban kesimleri dış bölgelerde gerçekleştirilerek konserve haline getiriliyor. İslami usullere uygun şekilde kesilen kurbanlar, hijyenik koşullarda kıyma ve haşlanmış et konservelerine dönüştürülüyor. Mısır üzerinden ulaştırılan bu konserveler, yaklaşık iki yıl raf ömrüyle Gazzeli ailelere umut oluyor. Her bir konserve, abluka altındaki sofralara sıcak bir öğün, bir yetimin yüzüne tebessüm taşıyor.
Filistin Kamplarına Dondurulmuş Etle Bayram Bereketi
Yedi Başak, sadece Gazze ile sınırlı kalmayarak; Suriye, Lübnan, Ürdün ve Mısır’daki Filistinli mülteci kamplarına da kurban etlerini ulaştırıyor. Dondurulmuş et formunda hazırlanan yardımlar, soğuk zincir kurallarına uygun şekilde kamplara ulaştırılıyor. Bu destek, yıllardır zorlu şartlarda yaşayan mültecilere bayram sevincini taşıyor, sofralara umut ve paylaşma ruhu katıyor.
“Kurbanlarınızla Umudu Paylaşın”
Yedi Başak Derneği Başkanı Av. İsmet Yıldırım, yaptığı açıklamada, kurban ibadetinin sadece bir dini vecibe değil, aynı zamanda dayanışmanın en güçlü simgesi olduğunu vurguladı. “Gazze’ye konservelerle, kamplara dondurulmuş etle ulaşıyoruz. Bu iyilik yolculuğunda her bir bağış, bir sofraya bereket, bir kalbe huzur taşıyor. Rabbim kurbanlarınızı kabul, desteklerinizi bereketli eylesin.” ifadelerini kullandı.