Yeni Birlik Gazetesi Genel İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan şahıslar Türkiye'ye getirildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan şahıslar Türkiye'ye getirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 13, ulusal seviyede aranan 2 olmak üzere toplam 15 kişinin Gürcistan, Yunanistan, Birleşik Krallık, Kuzey Makedonya ve Almanya'dan yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.

MUHABİR: Sibel Çınar

“Enselerindeyiz, Bizden Kaçamayacaklar!”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin suç ve suçluyla mücadelesindeki kararlı duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Interpol veri tabanları, Emniyet Genel Müdürlüğü sistemleri, sosyal medya ve açık kaynaklardan elde edilen verilerle kapsamlı bir analiz gerçekleştirildiğini vurgulandı. 

Yerlikaya, KOM, İstihbarat, Narkotik, TEM, Asayiş, Göçmen Kaçakçılığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarının üstün koordinasyonuyla kaçakların saklandıkları ülkelerin tek tek tespit edildiğini duyurdu.

Adalet Bakanlığı Koordinasyonunda Büyük Başarı

Adalet Bakanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda; çeşitli ağır suçlardan aranmakta olan ve yurt dışına kaçan U.Y, A.G, H.G, V.T, M.C.A, S.B, O.Y, Ç.Ö, M.Ö, C.A.K, C.M, M.G, S.T, F.T. ve A.Y. isimli şahısların izinin sürüldüğünü açıklayan Bakan Yerlikaya, bu kişilerin yakalanarak Türkiye’ye iadesinin başarıyla sağlandığını belirtti.

Yerlikaya’dan Net Mesaj: “Türk Polisinden Kaçış Yok!”

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu kabine dönemimizde 398 suçlunun ülkemize iadesini sağladık. Enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar. Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun; terör örgütü ve organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk polisinden kaçamayacaklar.”

Başarılı operasyonda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür eden Bakan Yerlikaya, özellikle Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı çalışanlarını tebrik etti.