İstanbul
Az bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel İstanbul’un 5 ilçesinde okullar 2 Ocak’ta tatil edildi

İstanbul’un 5 ilçesinde okullar 2 Ocak’ta tatil edildi

İstanbul’da olumsuz hava koşulları nedeniyle Şile, Sarıyer, Beykoz, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerinde 2 Ocak Cuma günü eğitim-öğretime ara verildi.

İstanbul'da yeni yıla kar yağışıyla girilmesiyle birlikte etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları, eğitimde de aksamalara yol açtı. Kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde etkili olan yağış ve buzlanma nedeniyle Şile, Sarıyer, Beykoz, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerinde 2 Ocak 2026 Cuma günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Kaymakamlıklardan Peş Peşe Açıklamalar Geldi

İlk açıklama Şile Kaymakamlığı’ndan geldi. Açıklamada, ilçe genelinde mahalle yollarında beklenen yoğun buzlanma riski nedeniyle 2 Ocak Cuma günü okulların tatil edildiği duyuruldu.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı da benzer şekilde, yoğun kar yağışı ve ulaşımda oluşabilecek riskleri gerekçe göstererek tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Aynı zamanda hamile ve engelli kamu çalışanları ile küçük çocuğu olan kadın personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Beykoz Kaymakamlığı ise ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıkları dikkate alarak eğitime ara verildiğini duyurdu. Karar, ilçedeki tüm kademeleri kapsıyor.

Beşiktaş ve Kağıthane'de de Okullar Tatil

Akşam saatlerinde ise Beşiktaş ve Kağıthane kaymakamlıklarından da açıklama geldi. Böylece İstanbul genelinde kar ve buzlanma riski nedeniyle eğitime ara verilen ilçe sayısı beşe çıktı.

Yetkililer, hava koşullarının yakından takip edildiğini belirterek vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının yer yer devam etmesi bekleniyor.