İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel Kapıkule'de gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı!

Kapıkule'de gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı!

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, dönüş yolculuğuna başladı. Kapıkule’de yoğunluk artarken, vatan hasreti ve hüzün duygusal anlara sahne oluyor.

Yıllık izinlerini anavatanlarında geçiren gurbetçiler, tatillerini tamamlayarak dönüş yolculuğuna geçti. Özellikle Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluk, Avrupa’ya dönüş sürecindeki hareketliliği gözler önüne seriyor.

Türkiye’nin dört bir yanında tatilini geçiren gurbetçiler, sevinçle geldikleri memleketlerinden hüzünle ayrılıyor. Vatan toprağında geçirilen günlerin ardından yeniden Avrupa’daki yaşamlarına dönen vatandaşlar, sınır kapılarında duygusal anlar yaşıyor.

Kapıkule’de duygu yüklü anlar

Sivas’tan Almanya’ya dönen Ayhan Kuzucu, “İzin güzel geçti ama geride ailem kaldı. Giderken insanın içi burkuluyor. Gurbette en çok aileyi özlüyoruz” diyerek duygularını paylaştı.

Fransa’ya dönen Kadir Coşkun ise, “Memleketimizi, ezan sesini, akrabaları çok özlüyoruz. Her gidiş buruk oluyor” ifadeleriyle gurbet hayatının zorluklarını dile getirdi.

Çocuklar ayrılmak istemiyor

Almanya’ya dönen Ali Yıldız, “Türkiye’yi çok seviyoruz. Çocuklar hiç ayrılmak istemiyor. Yurt dışında yaşamaya alışsak da özlem her zaman var” dedi. Eylül Bektaş ise 11 ay boyunca Türkiye’ye gelmek için gün saydıklarını anlattı.

Kapıkule başta olmak üzere Avrupa’ya açılan tüm sınır kapılarında araç trafiği dikkat çekici seviyelere ulaştı. Gümrük yetkilileri işlemlerin hızlı ve sorunsuz şekilde ilerlemesi için çalışmalarını sürdürüyor.