Yeni Birlik Gazetesi Genel Konya’da Yıkılan Binadan Acı Haber! 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında!

Konya’da Yıkılan Binadan Acı Haber! 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında!

Konya’nınSelçukluilçesinde 4 katlı bir bina çöktü.30 yıllıkbinanın enkazından şu ana kadar3 kişi sağ olarak kurtarılırken,2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri BakanıAli Yerlikaya, olay yerinde incelemelerde bulunarak, “Arama kurtarma çalışmaları titizlikle devam ediyor” dedi.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde 4 katlı bir bina çöktü. 30 yıllık binanın enkazından şu ana kadar 3 kişi sağ olarak kurtarılırken2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay yerinde incelemelerde bulunarak, “Arama kurtarma çalışmaları titizlikle devam ediyor” dedi.

Bina Çökmeden Önce Garip Sesler Duyuldu!

Olay, Haşmetli Sokak’ta akşam saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıkları, binanın çökmeden önce garip sesler duyulduğunu ve bazı kişilerin bu sesler üzerine binayı terk ettiğini belirtti. Binada 14 daire ve 7 dükkan bulunuyordu. Çökme anında binada 79 kişi olduğu öğrenildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları Sona Erdi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “AFAD ve itfaiye ekipleri, enkaz altında kalanlar için gece boyunca çalıştı. 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 3 kişi sağ olarak kurtarıldı. Şu an itibarıyla arama kurtarma çalışmalarını sonlandırıyor, kontrollü enkaz kaldırma işlemlerine geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

4 Kişi Gözaltına Alındı!

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Binanın kolonlarının kesildiği iddiaları üzerine 4 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanlığı’nın görevlendirdiği yetkililer, binanın çökme nedenini araştırıyor.

Bakan Kurum’dan Kentsel Dönüşüm Uyarısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Binanın büyük kısmının boşaltılması faciayı önledi. Kentsel dönüşümü ertelemememiz lazım. Daha büyük acılar yaşamamak için bu mücadeleyi birlikte yapmalıyız” dedi.