Yeni Birlik Genel Mersin'de pazar gününden beri aranan kadın ormanda ölü bulundu

Mersin'de pazar gününden beri aranan kadın ormanda ölü bulundu

Mersin'in Mut ilçesinde otlatmaya çıkardığı hayvanlarının ardından kayıplara karışan 45 yaşındaki Nesrin Candan'ın, termal kameralı dronlarla yürütülen geniş çaplı operasyon sonucu ormanlık arazide cansız bedenine ulaşıldı.

Mersin'in Mut ilçesinde pazar günü saat 11.00 sularında küçükbaş hayvanlarını otlatmak üzere evinden ayrılan 45 yaşındaki Nesrin Candan, akşam saatleri olmasına rağmen geri dönmedi. Durumun ciddiyetini fark eden ve telefonla da Candan'a ulaşamayan aile bireyleri, vakit kaybetmeden güvenlik güçlerine kayıp başvurusunda bulundu. İhbarın ardından bölgede kapsamlı bir arama kurtarma harekatı başlatıldı.

Zorlu arazide termal dron destekli arama

Candan'ın kaybolduğu dağlık ve engebeli bölgeye jandarma timleri, AFAD, AKUT ve bölgeyi yakından tanıyan mahalle sakinleri sevk edildi. Karadan yürütülen iz sürme faaliyetlerinin yanı sıra havanın kararması ve arazinin güç koşulları nedeniyle havadan termal kameralı dronlarla yoğun tarama yapıldı. Günlerdir süren titiz takip, Kürkçü Mahallesi sınırları içerisindeki Çakaltepe mevkiinde yoğunlaştı.

Cansız bedeni ormanlık alanda tespit edildi

Arama kurtarma ekiplerinin gece gündüz yürüttüğü saha taraması neticesinde termal dronlar, sarp ormanlık alanda bir sıcaklık noktası belirledi. İşaretlenen noktaya hızla intikal eden karadaki jandarma ve kurtarma görevlileri, 45 yaşındaki talihsiz kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Ailesine ve bölge halkına verilen acı haber derin üzüntüye yol açtı.

Savcılık ölüm nedenini araştırıyor

Olay yerinin güvenlik çemberine alınmasının ardından Mut Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki adli heyet bölgede detaylı inceleme gerçekleştirdi. Nesrin Candan'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla cenazesi, kapsamlı otopsi işlemleri için Mersin Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın doğal nedenlerden mi yoksa şüpheli bir müdahaleden mi kaynaklandığına ilişkin çok yönlü soruşturma sürüyor.