Arama Faaliyeti Sırasında Felaket Yaşandı
852 Rakımlı Tepe’de, bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı belirlenen bir mağarada sürdürülen arama-tarama çalışmaları esnasında çok sayıda askerimiz metan gazına maruz kaldı. Dün gece zehirlenen 5 askerimizin şehit olduğu bildirilmişti. Ancak sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı, 3 kahraman personelin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Taziye Mesajı
Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde gerçekleştirilen arama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, böylece şehitlerimizin sayısı sekize yükselmiştir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca şu duygusal mesaj da yer aldı:
“Bizleri derin bir acı ve hüzne boğan bu elim olayda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri camiasına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan personelimize de acil şifalar dileriz.”
ŞEHİTLERİMİZİN Kimlikleri Belli Oldu
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, metan gazı zehirlenmesi sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri kamuoyuyla paylaşıldı. 6 Temmuz 2025 tarihinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin isimleri şöyle:
Piyade Sözleşmeli Er Ege Akar
Piyade Sözleşmeli Er Abdurrahman Akdoğan
Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı
Piyade Sözleşmeli Er Mahsun Yeşildemir
Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Kuşak
Türk Silahlı Kuvvetleri, metan gazından etkilenen diğer personelin tedavilerinin sürdüğünü belirtirken, olayla ilgili detaylı teknik inceleme başlatıldığını duyurdu.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz.