Yeni Birlik Gazetesi Genel Trabzon’da kutsal heyecan: 950 hacı adayı dualarla uğurlandı

Trabzon’da kutsal heyecan: 950 hacı adayı dualarla uğurlandı

Trabzon’da hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkacak olan 950 vatandaş için düzenlenen uğurlama töreni, Hanife Hatun Camii’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Trabzon, bu yıl kutsal topraklara yapacağı yolculuk için hazırlanan 950 hacı adayını, Hanife Hatun Camii’nde düzenlenen duygu dolu bir törenle manevi iklime teslim etti.

Trabzon’da hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkacak olan 950 vatandaş için düzenlenen uğurlama töreni, Hanife Hatun Camii’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahilerle zenginleşen programda, hacı adaylarına uygulamalı olarak hac ibadetinin incelikleri anlatıldı. Törene Trabzon Valisi Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Manevi atmosferin zirveye ulaştığı uğurlama töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hacı adaylarının sadece bireysel bir ibadeti yerine getirmekle kalmayıp, aynı zamanda Trabzon’u ve Türkiye’yi kutsal topraklarda temsil edeceklerini vurguladı.

Hac yolculuğunun bir teslimiyet nişanesi olduğunu belirten Başkan Genç, "İslam’ın doğduğu topraklara Anadolu’nun gönül dünyasını taşıyorsunuz. Bu kutlu yolculukta, Kabe-i Muazzama’yı ilk gördüğünüz andaki dualarınızda şehrimizi, milletimizi ve tüm İslam alemini unutmamanızı rica ediyorum. Peygamber Efendimize selamlarımızı iletin. Rabbim ibadetlerinizi kabul, yolculuğunuzu hayırlı eylesin" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde yaklaşık 85 bin kişinin bu yıl hac vazifesini yerine getireceğini hatırlatan Başkan Genç, Trabzon’dan gidenlerin sayısının her yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm hacı adaylarına sağ salim gidip dönmeleri temennisinde bulundu. Program, yapılan toplu duaların ardından hacı adaylarının yakınlarıyla vedalaşmasıyla sona erdi.